Η Ασημίνα Σκόνδρα διεκδικεί υποκατάστημα ΕΦΚΑ στην Καρδίτσα

16 Ιουλίου 2019

 Αποδέκτης επί σειρά ετών των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις συναλλαγές τους με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), είναι τα τελευταία χρόνια η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα. Η ανάγκη άμεσης επίλυσης του ζητήματος αυτού την οδήγησε,  πριν καν ορκιστεί, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στον αρμόδιο υφυπουργό  κ. Νότη Μηταράκη.

Αφού συνεχάρη τον κ. Μηταράκη και του ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική θητεία, του έθεσε το πρόβλημα σε όλη του την έκταση, περιγράφοντας παράλληλα και την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οι ασφαλισμένοι.

Η βουλευτής του Νομού μας τόνισε ότι ο ΕΦΚΑ λειτουργεί μόνο στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας, δηλαδή στην Λάρισα, με αποτέλεσμα ούτε καν επικοινωνία να μην μπορούν να έχουν οι ασφαλισμένοι της Καρδίτσας, δεδομένου ότι ακόμη και η τηλεφωνική, καθίσταται αδύνατη.

Σε απλά καθημερινά προβλήματα αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια, αφού έχουν χρόνιες καθυστερήσεις, όχι μόνο για την έκδοση συντάξεων, αλλά και για την παροχή απλών βεβαιώσεων εγγραφής ή διαγραφής από το ταμείο, παραπεμπτικά για την επιτροπή ΚΕΠΑ και οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Οι καθυστερήσεις αυτές, έχουν ως αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνεύει να χαθεί ακόμη και ένταξη των ασφαλισμένων σε διάφορα αγροτικά προγράμματα.

Η κ. Σκόνδρα τόνισε ότι το μειωμένο προσωπικό του Φορέα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, αδυνατεί να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση των πολιτών, γι’ αυτό και ζήτησε, την στελέχωση σε προσωπικό των υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ, αλλά και υλικοτεχνική υποδομή.

Εκείνο όμως που διεκδίκησε επισταμένως είναι η δημιουργία και πλήρη στελέχωση υποκαταστήματος ΕΦΚΑ στην Καρδίτσα.

Αυτό θα έλυνε απαξ δια παντός το πρόβλημα των ασφαλισμένων του Νομού μας.

Ο κ. Μηταράκης γνωρίζοντας τη δίκαιη διεκδίκηση της Βουλευτή, ως γνώστης των συνολικών προβλημάτων του ΕΦΚΑ, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τα ζητήματα αυτά συνολικά και θα ενημερώσει την κ. Σκόνδρα αμέσως μετά τη διευθέτηση σοβαρότατων εκκρεμοτήτων τα οποία συνάντησε με την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829