Η ΔΑΣ για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

06 Φεβρουαρίου 2018

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας μπροστά στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

Είναι ολοφάνερο πως οδεύουμε προς ένα συνέδριο «παρωδία», καθώς δεν έχει γίνει ακόμα νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, ενώ έχει ζητηθεί επανειλημμένα από τους αντιπροσώπους της παράταξής μας, και σήμερα, να δούνε τα πρακτικά όσων Σωματείων έχουν προσκομίσει με αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο, καθώς «δεν μπορεί να τα δείξει», όπως ο ίδιος είπε και «υπάρχει φόβος να διαρρεύσουν».

Εύλογα από τα παραπάνω γνωρίζοντας και έχοντας πείρα των προηγούμενων χρόνων από τον τρόπο που λειτουργεί η παράταξη του κ. Καπράνα και της παρέας του προ των συνεδρίων δημιουργούνται ερωτήματα, που είναι επιτακτικό να προβληματίσουν και τους ίδιους τους εργαζόμενους της Καρδίτσας.

  • Γιατί φοβούνται να δούμε τα πρακτικά των σωματείων, που υποτίθεται ότι είναι νόμιμα και έχουν κάνει εκλογές;
  • Γιατί δεν εμφανίζουν τις καταστάσεις ψηφισάντων; Μήπως επειδή είναι ψηφίσαντες σε δύο και τρία σωματεία και φοβούνται την αντιπαραβολή;
  • Γιατί φοβούνται να αποκαλύψουν τον αριθμό των αντιπροσώπων και τα ονόματά τους, εφόσον έχουν εκλεγεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους;
  • Τι προσπαθούν να κρύψουν και τι μαγειρεύουν πίσω από τις συνεχείς αναβολές της εμφάνισης των πρακτικών;

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην εξαγωγή συμπεράσματος ότι ετοιμάζουν μηχανισμό νόθων αντιπροσώπων από σωματεία που δεν έχουν κάνει εκλογές, που είναι σφραγίδες, αντιπροσώπων που καλούνται δια τηλεφώνου από τους γνωστούς μηχανισμούς πρώην και νυν προέδρου του Εργατικού Κέντρου να εμφανιστούν, για να βάλουν μια υπογραφή σε έτοιμα και πλαστά πρακτικά, επειδή πριν χρόνια ήταν αντιπρόσωποι της προηγούμενης διοίκησης.

Καλούμε τους ίδιους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πολύχρονη απραξία του Εργατικού κέντρου για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής μας σε αντίθεση με την έντονη υπόγεια δραστηριότητα των διάφορων μηχανισμών που εμφανίζουν μπροστά στο συνέδριο για να βγάλουν νόθους αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ.

Προειδοποιούμε την πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ του Εργατικού Κέντρου να μην τολμήσει να επιχειρήσει να φέρει νόθους στο συνέδριο, γιατί δε θα της περάσει.

Καλούμε και τους εργαζόμενους, αλλά και τους τίμιους αντιπροσώπους να μην υποχωρήσουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των μηχανισμών, να τους γυρίσουν την πλάτη στηρίζοντας το ταξικό εργατικό κίνημα, τις δυνάμεις που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ. Να μην αφήσουν να συνεχίζεται ο εκφυλισμός του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας από τους πλαστούς συνδικαλιστές που το έχουν καταντήσει εργοδοτικό κέντρο, και μεσάζοντα προγραμμάτων εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829