Ειδήσεις

Η εορτή των εν αγίοις πατέρων ημών Αμφιλοχίου


Η τοπική μας Εκκλησία τιμά ιδιαιτέρως τον Άγιο Αμφιλόχιο επίσκοπο Ικονίου αλλά και τον Άγιο Γρηγόριο επίσκοπο Ακραγαντίνων. Τον μεν πρώτο από τους Αγίους Ιεράρχες διότι άγει τα ονομαστήριά του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τον δε δεύτερο διότι η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία έχει την ευλογία να φυλάσσει την τιμία Κάρα του.

Οι λατρευτικές Συνάξεις τελέσθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Έτσι, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού και την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Των Ακολουθίων και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο εορτάζων Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος παρέστη συμπροσευχόμενος.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερομένους άρτους και το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ενώ στην σύντομη ομιλία του ανεφέρθη στον βίο και το έργο τόσο του Αγίου Γρηγορίου Ακραγαντίνων, όσο και του Αγίου Αμφιλοχίου Ικονίου, ο οποίος είναι ο τέταρτος στη σειρά από τους Καππαδόκες Πατέρες της Εκκλησίας μας. Παράλληλα, ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλό του, ο οποίος μέχρι και σήμερα στέκεται δίπλα του, αλλά και στην Ιερά μας Μητρόπολη με το ανάλογο εκκλησιαστικό ήθος, που τον διακρίνει.

Προηγούμενο άρθρο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο INNOGROW – Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ συμμετέχει στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου