Η κακοκαιρία και η υποχρέωση αναγνώρισης του έργου των εργαζομένων και της συμβολής των ενεργών πολιτών

21 Ιανουαρίου 2019

Ο Δήμος Καρδίτσας και ο νομός γενικότερα, βίωσαν ένα πολύ δύσκολο 15νθήμερο από πλευράς καιρικών συνθηκών. Με τρεις ισχυρές χιονοπτώσεις  που η κάθε μία προσέθεσε νέες ποσότητες χιονιού και  με ολικό παγετό το μεγαλύτερο διάστημα, που ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα που κληθήκαμε ως Δήμος  να αντιμετωπίσουμε.

Σε αυτές τις όχι πρωτόγνωρες, αλλά σίγουρα σπάνιες σε ένταση και διάρκεια καιρικές συνθήκες, ο μηχανισμός του Δήμου παρουσιάστηκε έτοιμος  και ανταποκρίθηκε καλύτερα από κάθε άλλη φορά, από καταβολής Δήμου θα έλεγα, διατηρώντας την ομαλότητα και την λειτουργικότητα της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, σε βαθμό που  επέτρεψε να υπάρχει μία κανονικότητα.

Σε αυτό συντέλεσαν τρεις  παράγοντες, εξίσου σημαντικοί στο τελικό αποτέλεσμα: Η προετοιμασία του Δήμου και η ετοιμότητα αλλά και ο συντονισμός που επέδειξε  το κρίσιμο διάστημα, η αυταπάρνηση των εργαζομένων και των αιρετών και τέλος η βοήθεια των ενεργών Δημοτών που πρόσφεραν, επεμβαίνοντας ο καθένας στο δικό του κομμάτι χώρου και ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα για το πώς να συμπεριφερθούν για να μην εμποδίζονται οι προσπάθειες αποχιονισμού. Ενδεικτικό της συμμετοχής είναι ότι μοιράστηκαν δωρεάν 3.500 σακούλες αλατιού που οι δημότες αξιοποίησαν.

Όλοι αυτοί οι παράμετροι, συνδυαστικά, συντέλεσαν στο να μην κλείσει καμία στιγμή κανένας δρόμος στο Δήμο, να υπάρχει πρόσβαση και στα Δημόσια κτίρια και στην αγορά, να υπάρχει ευχέρεια κυκλοφορίας σε πλατείες και πεζοδρόμους και ταυτόχρονα να αντιμετωπίζονται επί μέρους προβλήματα, ακόμα και σε ποιμνιοστάσια που οι κτηνοτρόφοι δεν είχαν πρόσβαση.

Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα συνέβαλε όλο το έμψυχο δυναμικό του Δήμου. Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μηχανήματα που υπάρχουν στο αμαξοστάσιο του Δήμου και όλα τα διαθέσιμα των ιδιωτών, μηδενός εξαιρουμένου. Έπεσαν στο δρόμους και στις πλατείες  και διανεμήθηκαν από ειδικά σημεία στους δημότες, περισσότεροι από 130 τόνοι αλάτι και πολλοί άνθρωποι αιρετοί και εργαζόμενοι ξενύχτησαν επί μέρες, δουλεύοντας  ακατάπαυστα.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι και ο βασικότερος λόγος αυτού του σημειώματος. Γιατί νιώθω την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω δημόσια και μαζί με αυτούς και τους χιλιάδες συνδημότες που με ωριμότητα και ευθύνη επέλεξαν  να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με αυτές του Δήμου, όπως απαιτείται σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

Όσο για την κριτική που ασκήθηκε, ήταν κι αυτή αναμενόμενη. Δεν αποστρέψαμε ποτέ το πρόσωπό μας από αυτή, έστω κι αν στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορούσε περισσότερο μεμονωμένα σημεία της πόλης και όχι την γενικότερη εικόνα. Την κρατάμε όμως, γιατί κάθε γνώμη έχει την σημασία της και πάντα την αξιολογούμε, για την περαιτέρω βελτίωσή μας.

Σήμερα, τέλος, με την κατάσταση να έχει ομαλοποιηθεί πλήρως, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι ο Δήμος Καρδίτσας, ως υπηρεσία και ως οργανισμός, ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Και το σημαντικό για τους εργαζόμενους περισσότερο και λιγότερο για τη Δημοτική Αρχή, είναι ότι αυτό το συμπέρασμα έρχεται από την πλευρά της πλειοψηφίας των Δημοτών. Άλλωστε όπως είπε και ο νομπελίστας Τζων Στάινμπεκ, ο χρόνος είναι ο μόνος κριτής χωρίς προσωπική φιλοδοξία.

 

Γράφει ο Φώτης Αλεξάκος , Δήμαρχος Καρδίτσας

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Αύγουστος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031