Ειδήσεις

Η Καρδίτσα τίμησε την επέτειο Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Την επέτειο των 101 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τίμησε σήμερα η Π.Ε Καρδίτσας. Το πρωί εψάλλη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό Κων/νου και Ελένης, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κων/νου Τσιάρα, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ.Κωστή Νούσιου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχηκ. Νίκου Καραγιάννη, του δημάρχου Καρδίτσαςκ. Βασίλη Τσιάκου, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και εκπροσώπων ποντιακών συλλόγων.

Η εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κα Βασιλική Παναγιωτίδου, στην ομιλία της αναφέρθηκε στα βασανιστήρια που υπέστη ο ποντιακός ελληνισμός, αλλά και στη σημασία της θυσίας των Ποντίων, που παραμένει και σήμερα ζωντανή.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας.

Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στον περίβολο του μητροπολιτικού ναού. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου από τη φιλαρμονική του δήμου και την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων.

Ο κ. Νούσιος

Σε σχετική του δήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος σημείωσε:

«Ημέρα τιμής και μνήμης σήμερα για τα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων. 101 χρόνια μετά τιμούμε τη θυσία ενός ολόκληρου λαού, που υπέστη τις απίστευτες θηριωδίες από τους Τούρκους. 1Ο1 χρόνια μετά η Τουρκία συνεχίζει τις αήθεις προκλήσεις της, προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με επιτυχία. Δεν έχουμε δικαίωμα να λησμονήσουμε. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. Ενός λαού που με τα ήθη και τα έθιμά του, την εργατικότητά του, αλλά κυρίως με την δική του ιστορική παρουσία, έβαλε την ανεξίτηλη σφραγίδα του στον Ελληνισμό.»

 

Προηγούμενο άρθρο Ποδηλατικοί προορισμοί, καθαρότερες και καλύτερες μετακινήσεις στις πόλεις
Επόμενο άρθρο Προϊσταμένη για την εκπόνηση και σχεδιασμό τεχνικών μελετών αποκτούν οι Ρομά χωρίς Σύνορα