Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για την αξιολόγηση

09 Οκτωβρίου 2017

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας (ΚΚΕ), καταγγέλλουν την άρνηση της πλειοψηφούσας παράταξης (Ν.Δ), να θέσει για συζήτηση και ψηφοφορία στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στις 6/10/2017, την επίκαιρη πρόταση έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση στο δημόσιο, από την κυβέρνηση, με την επίκληση φτηνών δικαιολογιών ότι δεν έχει καλή ενημέρωση για το θέμα ή ότι δεν είναι και εκπρόσωπος του συλλόγου των εργαζομένων, παραπέμποντας το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση.

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν τόλμησαν να πουν ότι δεν θέλουν να ψηφίσουν το συγκεκριμένο σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί συμφωνούν επι της ουσίας με την αξιολόγηση και την γενικότερη αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία είναι απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Η συζήτηση του συγκεκριμένου ψηφίσματος στην επόμενη συνεδρίαση, πιθανότατα δεν θα έχει νόημα, αφού η διαδικασία της αξιολόγησης προχωρά γρήγορα, κόντρα στην θέληση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους, με βάση την εκβιαστική απόφαση της κυβέρνησης και η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, θα την υλοποιήσει στην πράξη.

Παραθέτουμε την πρόταση την πρόταση ψηφίσματος, που καταθέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αρνήθηκε η πλειοψηφία (Ν.Δ) να την βάλει για συζήτηση και ψηφοφορία:

 

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, αποφασίζει και δεσμεύει την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, να μην εφαρμόσει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις υπηρεσίες της, την αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο.

Θεωρούμε ότι αποτελεί δέσμευση του 3ου μνημονίου και απαίτηση του ΣΕΒ, ο οποίος στην έκθεση του 2016 απαιτούσε την απόλυση των μισών Δημοσίων Υπαλλήλων. Στόχος της προωθούμενης αξιολόγησης είναι πιο γρήγορα να περάσουν μια σειρά ανατροπές (σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα, εκχώρηση αρμοδιοτήτων Δημόσιου Τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο, σύμπλευση του Δημοσίου με ΣΔΙΤ) κ.α.

Η απόφασή μας αυτή δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε φαινόμενα τεμπελιάς, τη ρεμούλα και την κοπάνα. Δεν είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπάλληλου. Όπως επίσης δεν θεωρούμε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια και γενικότερα στο Δημόσιο Τομέα, για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης. 

Δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα απόδοσης στην εργασία κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, όμως γι’ αυτά υπάρχει ο υπαλληλικός κώδικας εργαζόμενων Δημοσίου και ΟΤΑ, το πειθαρχικό δίκαιο, αλλά και οι εσωτερικοί κανονισμοί των Οργανισμών.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν πληγεί σημαντικά από τις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων και μνημονίων, έχοντας τεράστιες ελλείψεις προσωπικού πλήρους και μόνιμης εργασίας και θα περιέλθουν σε χειρότερη θέση με απολύσεις μέσω αξιολόγησης.

Πώς επομένως θα αξιολογηθούν οι εργαζόμενοι, όταν υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, όταν έχουν μειωθεί σημαντικά οι μισθοί τους, με τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και ελλείψεις σε εξοπλισμό και μέσα, που δεν θα πιάνει τους στόχους στην εργασία του;

Στηρίζουμε τις αποφάσεις των σωματείων και των εργαζομένων που αντιτίθενται στην υπόψη αξιολόγηση και συντασσόμαστε με τις θέσεις του εργατικού κινήματος, προασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των Περιφερειών και Δήμων.

Κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με άμεσες προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στις ΜΚΟ, στις ΚΟΙΝΣΕΠ και στις ΣΔΙΤ».

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αξιολόγηση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου και στην γενικότερη αντεργατική τους πολιτική και να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση ενάντια στο συνέδριο απάτη των εργαζομένων που στήνουν κυβέρνηση και περιφέρεια, την Τετάρτη 11 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ, στην Πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ της Λάρισας.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

            Για περισσότερες πληροφορίες

                     πατήστε στα links:

     (www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr

             www.aedep.grwww.espa.gr )