Η οικονομική κρίση χτύπησε και τα ζαχαροπλαστεία της Καρδίτσας

18 Απριλίου 2014

Περνώντας ο καιρός και καθώς εισχωρούμε στη οικονομική κρίση ένα ένα τα επαγγέλματα εντάσσονται στα προβλήματα και το αδιέξοδο.Η πτώση στις πωλήσεις της τοπικής αγοράς και οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες πλέον ζούμε δεν μας επιτρέπουν να σκεφτόμαστε αισιόδοξα και πολλές μικρές απολαύσεις σχεδόν έχουν απαγορευτεί…
Δεν θα μπορούσε λοιπόν να ξεφύγει από όλα αυτά ούτε και το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη.Τα καταστήματα που πουλούν γλυκά βιώνουν και αυτά καθημερινά τις πληγές που αφήνει η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.
Κάνοντας μια έρευνα στα τοπικά ζαχαροπλαστεία ξεδιπλώνονται τα προβλήματα και αυτού του κλάδου.
«Είναι γεγονός πως η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους.Τα φορολογικά μέτρα και οι μειώσεις μισθών έχουν κατ επέκταση ρίξει κατά πολύ τις πωλήσεις και το τζίρο.Ο κόσμος δεν αγοράζει και δεν απολαμβάνει το γλυκό όπως το έκανε παλιά.Αυτό έχει φέρει διπλό πλήγμα για το δικό μας κλάδο,αφού τα εμπορεύματα πρέπει να πουληθούν άμεσα και φρέσκα,κάτι το οποίο σημαίνει πως τώρα πια υπάρχει μεγάλη φύρα», ειπε στη «Γνώμη» ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου της Καρδίτσας, τονίζοντας οτι ούτε τωρα στις γιορτές του Πάσχα, η κίνηση είναι αντίστοιχη άλλων εποχών. «Παλιότερα και κυριως στις γιορτές, ο κόσμος έμπαινε στο μαγαζί μας και έπαιρνε σχεδόν απ’όλα τα είδη, χωρίς να σκεφτεί το κόστος. Τώρα παίρνει μετρημένα πράγματα που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν φτάνουν το κιλό». Η Καρδιτσιώτισσα επιχειρηματίας τόνισε δε οτι το δικό της μαγαζί δούλευε π’αρα πολύ και με τουρίστες που έρχονταν στην Καρδίτσα για να επισκεφθούν συγγενικά τους πρόσωπα ή τουρίστες που ανέβαιναν στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. «Ακόμη και αυτοί έχουν περιοριστεί, αφού το κόστος για να φτάσεις στην περιοχή μας είναι πλέον ασύμφορο με τη βενζίνη στα ύψη και τα διόδια να επιβαρυνουν αόμη περισσότερο», κατέληξε.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC