Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Έκθεση ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017


Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 7,8 και 9 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αθήνα.

Κατά το τριήμερο της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας και επιτυχημένης κυνηγετικής Έκθεσης, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι της φύσης έδωσαν  το μεγάλο ραντεβού προβάλλοντας έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής που είναι το κυνήγι, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σχέση των ανθρώπων  που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο και αποδεικνύουν πως γύρω από το κυνήγι που αποτελεί για την Ελλάδα μεγάλη πολιτιστική αξία, κινείται ένα σημαντικό κομμάτι της πραγματικής οικονομίας (250.000 κυνηγοί).

Πρόκειται για τη μοναδική έκθεση του συγκεκριμένου κλάδου με αντικείμενο το κυνήγι και τον αγροτουρισμό καθώς και κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την ύπαιθρο. Το κυνήγι, το ψάρεμα, η ορειβασία, η πεζοπορία και όλες οι άλλες δραστηριότητες που αποτέλεσαν αντικείμενο της Έκθεσης, δίνουν  στην ουσία προστιθέμενη αξία στον εσωτερικό τουρισμό, αλλά και κίνητρο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, επενδύοντας σε μια ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική με την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο οποίο πραγματοποιήθηκαν δράσεις γαστρονομίας, προβολής και προώθησης της τοπικής κουλτούρας και ιστορίας της, αλλά και των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Προέβαλε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα πολιτισμικά, τουριστικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά για κάθε μια περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα φίλοι του κυνηγιού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς της, να γευτούν τοπικά προϊόντα και να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για την τοπική κουλτούρα, την ιστορία και το φιλόξενο περιβάλλον της τα οποία αποτελούν και τα  ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Στους επισκέπτες του περιπτέρου προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα, πάστες λαχανικών, μαρμελάδες φρούτων, ψωμί ζυμωτό από αλεύρι ρυζιού και καλαμποκιού, πάστες ελιάς, τυποποιημένες ελιές, γαλακτοκομικά προϊόντα και αλλαντικά από τις Βιομηχανίες Τροφίμων της Θεσσαλίας, ενώ όλοι γεύτηκαν κρασιά από αμπέλια της περιοχής, τσίπουρο, μέλι, δημητριακά, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα κα.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γής, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  κ. Νούσιος Κων/νος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος  Τουρισμού Καρδίτσας κα Κόκκαλη Γεωργία, ενώ συμμετείχαν  η Προϊσταμένη της Δ/νσης Δια Βίου Μάθησης Απασχόλησης Εμπορίου και Τουρισμού κα Κατσαρού Ελένη, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Ανάπτυξης Καρδίτσας κα Κόντου Μαρία και οι υπάλληλοι κ. Λαμπρόπουλος Ηλίας και η κα Κρούλ Λεοντία – Άννα.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ.  Τσιάρας Κων/νος,  Γεώργιος Βλάχος και Νίκος Δένδιας, οι βουλευτές του ΚKΕ κ.κ. Νικόλαος Καραθανασόπουλος και Θανάσης Παφίλης. Το περίπτερο επίσης επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νίκος Παπαδόδημας, ο πρόεδρος της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και νήσων Σποράδων κ. Μπαλατσός Ευάγγελος, πρόεδροι και εκπρόσωποι Κυνηγετικών  Συλλόγων της Θεσσαλίας και της Ελλάδος, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στην θεσσαλική αποστολή  για την παρουσία της Περιφέρειας  Θεσσαλίας στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017»  και για τη διαρκή τους προσπάθεια για την προβολή και ανάδειξη της περιοχής.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ασθένειες σε καλλιέργειες πυρηνόκαρπων
Επόμενο άρθρο Η Ακολουθία των Παθών από την Μικτή Χορωδία Καρδίτσας