Η Σωτηρία Μπακαλάκου για το τμήμα του Παν/μίου Θεσσαλίας

18 Νοεμβρίου 2019

Πρώτα απ όλα να εκφράσω την ακλόνητη πεποίθηση μου ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε στη σύσκεψη έχουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό: μας ενώνει το ενδιαφέρον για την πρόοδο αυτού του τόπου. Είμαι βέβαιη ότι αυτό θα προτάξουμε όλοι, ανεξάρτητα απ όλες τις άλλες μας ιδιότητες.

Η Καρδίτσα  είναι από τις πιο φτωχές περιοχές στην Ελλάδα και αυτό φυσικά δε συνέβη τώρα ή μέσα σε λίγα χρόνια. Η ανάπτυξη της περιοχής μας είναι μια μάχη που πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε και  ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Και η δημιουργία ενός οργανωμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μεγαλύτερης  εμβέλειας και δυναμικής μπορεί αναμφίβολα να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Προτείνω στο προσεχές χρονικό διάστημα, να ανοίξουμε μια οργανωμένη συζήτηση, να ζητήσουμε και τη συνδρομή ακαδημαϊκών που σχετίζονται με την περιοχή μας και έχουν τεκμηριωμένη άποψη και όλοι μαζί να ετοιμάσουμε  μια πρόταση, πώς θα εξασφαλιστούν οι υλικοτεχνικές συνθήκες και το ακαδημαϊκό προσωπικό ώστε όχι μόνο να εδραιωθούν τα υπάρχοντα τμήματα αλλά να αυξηθούν.

Δεν αναλύω περισσότερο την ανωτέρω πρόταση καθώς δεν έχουμε χρόνο αυτή τη στιγμή για γενικές συζητήσεις. Τώρα έχουμε να επικεντρωθούμε σ ένα συγκεκριμένο έκτακτο γεγονός. Ένα γεγονός που προέκυψε αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα διάλογο: η ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας της σχολής Φροντίδας και Αρωγής παιδιών στην πρώιμη ηλικία. Μιας σχολής που προέκυψε μετά από σκληρή διεκδίκηση με την προηγούμενη κυβέρνηση στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, μια εξέλιξη στην οποία συνέβαλλε καθοριστικά και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Το σχέδιο των διεκδικήσεων των τοπικών φορέων πάνω στο νομοσχέδιο της προηγούμενης Κυβέρνησης ήταν περισσότερο διευρυμένο από αυτά που τελικά επιτεύχθηκαν.  Και αν η ίδρυση της σχολής θεωρήθηκε για πολλούς από αποτυχία έως μικρή επιτυχία, πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι η αναστολή λειτουργίας της  είναι σίγουρα ένα πισωγύρισμα και μια σαφής υποβάθμιση του τόπου μας.  Είναι κάτι που με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να επιτρέψουμε.

Και με αφορμή τη συζήτηση για την αναστολή της λειτουργίας της σχολής, οφείλουμε  να ζητήσουμε όχι μόνο να μην συμβεί η αναστολή, αλλά να επαναφέρουμε και όλες τις υπόλοιπες διεκδικήσεις. Δηλαδή  δημιουργία έδρας σχολής και  διεκδίκηση ακόμα ένα τμήματος.

Το γεγονός ότι έχουμε στο Νομό μας τρεις κυβερνητικούς βουλευτές και έναν Υπουργό, στέλεχος πρώτης γραμμής, είναι θετικό πρέπει όμως να αποδειχτεί και έμπρακτα.

  • Με τη συνδρομή τους να ορισθεί άμεσα συνάντηση αντιπροσωπείας τοπικών φορέων με την Υπουργό Παιδείας. Παράλληλα να συμβάλλουν, με την επιρροή που έχουν στο Κυβερνητικό σχήμα, στην θετική έκβαση του διεκδικητικού πλαισίου.

Και εμείς ως φορείς να δώσουμε δυναμικό παρόν, να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας οργανώνοντας, όπως και την προηγούμενη φορά:

– Ένα συλλαλητήριο, για να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία

– Συνεδριάσεις  όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, καθώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη δυναμική των διεκδικήσεων μας.

 

Γράφει η Μπακαλάκου Σωτηρία, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Καρδίτσας, πρ. Αντιδήμαρχος, Οικονομολόγος, Msc, Υποψήφια διδάκτωρ

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC