Ειδήσεις

Η Σύγκλητος του Παν/μίου Θεσσαλίας για την εγγραφή αποφοίτων Κολλεγίων από το ΤΕΕ


Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζει ομόφωνα την ριζική διαφωνία της με την αιφνιδιαστική νομοθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας της υποχρεωτικής εγγραφής αποφοίτων Κολλεγίων από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), και μάλιστα χωρίς εξετάσεις όπως συμβαίνει με τους αποφοίτους των ελληνικών ΑΕΙ, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα του Μηχανικού στην Ελλάδα.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την υποβάθμιση του επιστημονικού κύρους του Μηχανικού και την υποτίμηση των τίτλων σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και μάλιστα με προκλητικό τρόπο χωρίς προηγούμενη διαβούλευση. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τη δημόσια, δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, το ενιαίο αδιάσπαστο πενταετές δίπλωμα μηχανικού και τις διεθνώς αναγνωρισμένες καλές πρακτικές του κλάδου που απαιτούν σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου για την απονομή της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω διάταξη και δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί σε όλες τις ενέργειες που θα αναλάβει το Τ.Ε.Ε. για να μην προχωρήσει η εγγραφή των αποφοίτων Κολλεγίων μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Αποκατάσταση ζημιών στις εγγειοβελτιωτικές υποδομές του ΤΟΕΒ Ταυρωπού
Επόμενο άρθρο ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας: Βράβευση φοιτητών και αριστούχων μαθητών