Η Τσιγγάνα Επιστήμονας έκλεψε τις εντυπώσεις

02 Μαΐου 2017

Ενθουσιασμένες δηλώνουν οι Τσιγγάνες γυναίκες του νομού Καρδίτσας  με την εκπαιδευτική επίσκεψη στο βόλο. Οι Τσιγγάνες γυναίκες εντυπωσιάστηκαν με την έκθεση φωτογραφίας   του μουσείου της πόληςπαλιών χρόνων των Ρομά, κάτι το οποίο δημιούργησε πολλές αναμνήσεις του καλού παλιού καιρού στις Τσιγγάνες της μεγαλύτερης ηλικίας και βοήθησε τις νέες κοπέλες που συμμετείχαν στη δράση να μάθουν για την ιστορία του Τσιγγάνικου πολιτισμού  μέσα από παλιά ντοκουμέντα φωτογραφικού υλικού.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η επίσκεψη της νεαρής Τσιγγάνας επιστήμονα του πανεπιστημίου Αθηνών και δημοτική σύμβουλος του δήμου Ίλιον. Η κυρία Ζέρβα Μαρία επισκέφτηκε τους Τσιγγάνικους Οικισμούς των Σοφάδων όπου την συνόδεψε ο Πρόεδρος των «Ρομά Χωρίς Σύνορα»  και δημοτικός σύμβουλός του δήμου Σοφάδων κύριος Χαρίτος Παναγιώτης.  Μεταξύ άλλων η κυρία Μαρία Ζέρβα από την μία πλευρά δήλωσε απογοητευμένη για την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στο παλιό οικισμό  Σοφάδων και από την άλλη ευχαριστημένη για το πρωτότυπο οικισμό της Νέας Ζώης.

Στη συνέχεια συνόδεψε τις Τσιγγάνες της περιοχής μας στην εκπαιδευτική εκδρομή στο βόλο. Εκεί μίλησε στις  γυναίκες για τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τους στόχους που πρέπει να θέσει μια γυναίκα στη ζωή της.Ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών Ρομά. Η κυρία Ζέρβα ολοκλήρωσε την ομιλία της αναφερόμενη στην προσωπική της επιτυχία  εισαγωγής στην τριτοβάθμια και πως κατάφερε η ίδια να σπάσει την επιταγή των Τσιγγάνικων εθίμων με την θερμή υποστήριξη και αμέριστη μέριμνα του οικογενειακού περιβάλλοντος της,και πως άφησεπίσωκαταβολές και νοοτροπίες της τσιγγάνικης κοινωνίας.

Το Δ.Σ., τα στελέχη και τα μέλη των «Ρομά  Χωρίς Σύνορα» αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν την Ιερά Μητρόπολη Καρδίτσας, την ενορία Αγίας Παρασκευής Σοφάδων, την αντιπεριφέρεια της  περιφερειακής ενότητα Καρδίτσας  και το επιμελητήριο Καρδίτσας που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία  και στήριξαν την δράση μας.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC