Ειδήσεις

Η Santa Barbara Guitar Orchestra, στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Ευρώπης στην Λίμνη Πλαστήρα


Μεγάλη τιμή για την περίφημη, Santa Barbara Guitar Orchestraστο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Ευρώπης στην Λίμνη Πλαστήρα. 

Η Κιθαριστιοκή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Βαρβάρας,υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου και την σύμπραξη των Αχιλλέα Ακριτίδη και Σπύρου Κουκάκη, θα συμμετέχει στην Συναυλία της 3ης Ιουλίου.

Πάνω από 200 κιθαριστές από όλο τον κόσμο, θα βρεθούν στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, που θα διεξαχθεί και φέτος, στην Λίμνη Πλαστήρα, 1-6 Ιουλίου.

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ, έχει ο διεθνούς φήμης Σολίστ Άγγελος Μπότσης. Επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, είναι «ο Θρύλος της κιθάρας», Βαγγέλης Μπουντούνης, που μαζί με την Μάρω Ραζή και τις Κιθαριστικές Ορχήστρες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, δίνουν μια διαφορετική αίγλη στην διοργάνωση.

Πρώτη εμφάνιση επίσης, για την  Κιθαριστική Ορχήστρα Θεσσαλίας, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του κορυφαίου Τρικαλινού Σολίστ του Φλαμέγκο, Σπύρου Τσιώλη, στην μεγάλη συναυλία του Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, με τίτλο “100 Κιθάρες για τη Θεσσαλία”, όπου θα συμπράξουν ως Σολίστ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, με δισκογραφία στην Sony Classical, Στέλιος Γκόλγκαρης και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ, Άγγελος Μπότσης.

Ακόμη συμμετέχουν, το Κιθαριστικό Ντουέτο της Sony ClassicalStelios & Vassilis, ο επίσης διεθνούς φήμης Σολίστ, Μιχάλης Σουρβίνος και οι Ξένοι Σολίστ, Ronald Hoffman & Mislαv Rezic.

Μεγάλη τιμή, είναι και η παρουσία δύο ακόμη Καλλιτεχνικών Διευθυντών μεγάλων κιθαριστικών Φεστιβάλ. του Γιώργου  Φουντούλη (Καλλιτεχνικού Διευθυντή των δύο Φεστιβάλ Θερινό-Χειμερινό στο Βόλο), και του Συνθέτη, Δημήτρη Σβυντρίδη, (Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Θράκης).

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν ενεργά οι διακεκριμένοι Σολίστ & Καθηγητές: Βασίλης Μαστοράκης, Αντώνης Μυτακίδης, Νίκος Κουτρής,  Κατερίνα Καρυώτη, καθώς και το Ορχηστρικό Σύνολο ArtGuitaRistasυπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Πέτρου Ρίστα.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανισθούν επίσης οι Κιθαριστικές Ορχήστρες, της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, Ανατ. Μακεδονίας υπό την Διεύθυνση του Αντώνη Μιτζή, Δράμας υπό την Διεύθυνση της Νίκης Ζάκα, Δυτ. Μακεδονίας υπό την Διεύθυνση του Ισίδωρου Αντωνίου, Καστοριάς υπό την Διεύθυνση της Γιούλας Αντωνίου.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη άμεσα ημεδαπή για διάπραξη ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου
Επόμενο άρθρο Με Δημήτρη Ξηδιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα DRAGSTER ο Σ.ΜΟ.Κ στο Τυμπάκι της Κρήτης