Ειδήσεις

Θ. Ζαγοράκης: Επιπλέον συνδρομή της Ε.Ε. για την αποζημίωση των αγροτών και την αποκατάσταση των ζημιών στην Καρδίτσα


Την ανάγκη να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν από τον τυφώνα «Ιανό» στην Καρδίτσα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, επισημαίνει με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Θ. Ζαγοράκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, στην ερώτησή του, περιγράφει σύντομα τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός πληθυσμός των περιοχών αυτών, καθώς «χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, υποδομές, κατοικίες, θερμοκήπια και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς».

Τονίζει μάλιστα ότι, «το βαμβάκι, το καλαμπόκι και το τριφύλλι είναι οι καλλιέργειες που επλήγησαν κατά κύριο λόγο στο θεσσαλικό κάμπο με τους βαμβακοπαραγωγούς να έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά λίγες μέρες πριν μπουν στα χωράφια για συγκομιδή. Το συγκεκριμένο πρόβλημα οδηγεί μεγάλος μέρος του αγροτικού πληθυσμού σε πλήρες οικονομικό  αδιέξοδο».

 

Ακόμα και αν η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει άμεσα με το αίτημα για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ εκτιμά ότι οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες που θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη για τους αγρότες και την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Θ. Ζαγοράκης ζητά από την Κομισιόν να απαντήσει σχετικά με τις «επιπλέον δράσεις που μπορεί να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε, με τη συνδρομή της ΕΕ, να αποζημιωθούν πλήρως και άμεσα οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι» που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την κακοκαιρία.

Την καλεί επίσης να γνωστοποιήσει στοιχεία «για τον χρονικό ορίζοντα αποζημίωσης των παραγωγών και αποκατάστασης των ζημιών από τα κράτη-μέλη που υπέστησαν αντίστοιχες καταστροφές».

Προηγούμενο άρθρο Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου – Κ.Υ. συμμετέχει στο συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο Οι εκπαιδευτικοί της Καρδίτσας πρέπει να διδάξουν αλληλεγγύη και διεκδίκηση