Ειδήσεις

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο ενάντια στον προϋπολογισμό


Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) καλούν τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυταπασχολούμενες στις πόλεις και στην ύπαιθρο, τις συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν: το  Σωματειο εμποροϋπαλληλων και υπαλληλων με σχεση ιδιωτικου δικαιου νομου καρδιτσας, το  συνδικατο εργατοτεχνιτων, οικοδομων και συναφων επαγγελματων νομου καρδιτσας και το  σωματειο συνταξιουχων ικα νομου καρδιτσας την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη ενάντια στον  αντιλαϊκό προϋπολογισμό που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για το 2020.

Πυκνωνουμε τα μπλοκ του αγωνα απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο.

Οι διακηρύξεις περί «ανάπτυξης για όλους» της κυβέρνησης μεταφράζονται σε ελαφρύνσεις και δώρα για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς και τους μετόχους τους και νέα βάρη στις πλάτες  των οικογενειών μας.

Έτσι εξηγείται γιατί :

  • Οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα πληρώσουν μόνο 4 δισ. ευρώ, από τα 52 δισ. της συνολικής φορολογίας, δηλαδή λιγότερα κατά 446 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι σε μας και τις οικογένειές μας αναλογούν πάνω από το 93% των φορολογικών βαρών.
  • Η φορολογία στα εκατομμύρια κέρδη των μεγαλομετόχων των εταιρειών πέφτει από το 10% στο 5%, ενώ για τους εργαζόμενους με ετήσιο εισόδημα όλο κι όλο έως 10.000 ευρώ θα είναι 9% !
  • Ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν περισσότερα κέρδη θα έχουν πρόσθετες φοροαπαλλαγές άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, και την ίδια στιγμή οι οικογένειές μας θα πληρώσουν επιπλέον 800 εκατομμύρια ευρώ άμεσους και έμμεσους φόρους, πρόσθετους στη σημερινή δυσβάσταχτη φορολογία.
  • Οι νέες περικοπές σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, στις υποδομές για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος σφαγιάζουν τα δικαιώματα μας πατώντας πάνω στις πετσοκομμένες κοινωνικές δαπάνες της προηγούμενης κυβέρνησης και τους «αυτόματους κόφτες» για τις λαϊκές ανάγκες.
  • Μειώνονται οι παροχές για τους άνεργους, αλλά και τα ποσά για τις συντάξεις στο φόντο του νέου ασφαλιστικού που προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
  • Οι τραπεζικοί όμιλοι ξεκίνησαν τις απολύσεις ενώ τα δώρα σε αυτούς που θα αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια δίνουν και παίρνουν.

Δε συμβιβαζόμαστε με την κοροϊδία και τα ψίχουλα

που μας “σερβίρει” η κυβέρνηση

  • Γιατί από τα “ματωμένα πλεονάσματα” που ξεχειλίζουν από τη ληστεία σε βάρος των εργαζομένων κάτι ψίχουλα της τάξης του 7% θα πάνε για τα περιβόητα “κοινωνικά μερίσματα” στους πιο εξαθλιωμένους.
  • Γιατί η δήθεν διευκόλυνση των ρυθμίσεων για τους αυταπασχολούμενους και τις αυταπασχολούμενες είναι το μέσο για να προσέλθουν στο ταμείο της εφορίας, ενώ θα συνεχίσουν να ματώνουν από τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τα αβάσταχτα χρέη.

Απέναντι στην επίθεση που συνεχίζεται στα δικαιώματά μας

διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

Δε θα προσαρμοστούμε στη μισοζωή των επιδομάτων την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματικοί όμιλοι παίρνουν παχυλές επιδοτήσεις και ενισχύσεις.

Κριτήριο για την απαιτητικότητα και τις διεκδικήσεις μας είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας, η ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, η ολόπλευρη προστασία της μητρότητας.

Όλες στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2019 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – 6:30 μ.μ.

 

Προηγούμενο άρθρο 4η αγωνιστική τάβλι στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 29χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση