Ειδήσεις

Κάτω η κρατική τρομοκρατία – Να μην περάσει η απαγόρευση της πορείας


Σε ένα ποιοτικό άλμα κλίματος γενικευμένης τρομοκρατίας, με μια απλή απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας, απαγορεύθηκε κάθε συνάθροιση τεσσάρων ατόμων σε όλη την Ελλάδα για τέσσερις μέρες. Μιλάμε για ατυπο πραξικοπημα. Σημειώνουμε ότι καθολική απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, δηλαδή καθολική αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος, έχει γίνει και στο παρελθόν: στις 21/04/1967 και στις 17/11/1973.

Το πραξικόπημα αυτό συνοδεύεται από ένα πραγματικό πογκρόμ που θυμίζει στρατιωτικές χούντες και το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη 47 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου που πάλευε ενάντια στη χούντα και τον ιμπεριαλισμό. Η τάξη που ματοκύλισε τη νεολαία το 1973 «γιορτάζει» με τον δικό της τρόπο την επέτειο, καταπατώντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Τις κυβερνητικές δηλώσεις για απαγόρευση της πορείας ακολούθησαν οι έφοδοι και μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών, οι διώξεις συνδικαλιστών των οποίων σωματεία καλούσαν στην πορεία αλλά και το κυνήγι Σε πλήρη απογείωση του κλίματος γενικευμένης τρομοκρατίας, απαγορεύθηκε κάθε συνάθροιση τεσσάρων ατόμων και πάνω και το παζλ συμπληρώνεται με το πογκρόμ ανθρώπων, που σε κοινωνικά δίκτυα καλούσαν στην πορεία.

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, από κοντά και το υπουργείο Παιδείας, αποστέλλει πρόγραμμα τηλε-«εκπαίδευσης» στα δημοτικά για τις 17/11, την ημέρα, δηλαδή, της επετείου της εξέγερσης!

Ο λαός και οι οργανώσεις που διαθέτει είναι οι μόνοι να νοιάζονται για την υγεία του, είναι οι μόνοι που μπορούν να περιφρουρήσουν την πορεία από το κράτος, την κυβέρνηση αλλά και από την πανδημία. Πολιτικά, οργανωτικά και υγειονομικά.

Είναι πια φανερό ότι η κυβέρνηση και το σύστημα όχι μόνο δεν έχουν κηρύξει προσωρινή παύση επίθεσης, αλλά, αντίθετα, χρησιμοποιούν την πανδημία για να επιταχύνουν την επίθεσή τους στην εργατική τάξη και το λαό.

Το κυβερνητικό πραξικόπημα δεν γίνεται μόνο για τις 17 Νοέμβρη. Γίνεται για να εμπεδώσει ένα άλλο επίπεδο κρατικής βίας και καταστολής, ένα άλλο επίπεδο περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αλλωστε, το ίδιο μοτίβο θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση απέναντι στην απεργία στις 26 Νοέμβρη.

  • Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος και για την υστερία κρατικής βίας και τρομοκρατίας καλούμε τις ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ να αποφασίσουν τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα για όλα τα ωράρια. Καλούμε τις ΟΛΜΕ-ΔΟΕ να αποφασίσουν τρίωρες στάσεις συμπληρωματικές.
  • Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει.
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες – να σταματήσουν οι διώξεις – να αρθούν οι απαγορεύσεις.
  • Ολοι στην πορεία του Πολυτεχνείου
Προηγούμενο άρθρο Στο κόκκινο όλη η Θεσσαλία λόγω του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Τέσσερις νέοι της Καρδίτσας στη δράση Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821