Καθυστερεί η ανέγερση του Διοικητηρίου Καρδίτσας

12 Ιουνίου 2018

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Β’ και επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με θέμα την καθυστέρηση στην ανέγερση του Διοικητηρίου Καρδίτσας.

Η Βουλευτής αναφέρει πως το έργο ανέγερσης, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού θα επιτρέψει την συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα σύγχρονο κτίριο και θα γίνει δυνατή η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, εδώ και αρκετό καιρό δεν προχωράει.

Σημειώνει, ότι έχει σταματήσει εδώ και τρεις μήνες, παρόλο που σύμφωνα με την Περιφέρεια τα απαιτούμενα κονδύλια είναι διαθέσιμα προς εκταμίευση, υπό την προϋπόθεση πως προχωράει η υλοποίηση του έργου. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο πότε θα ανοίξει το εργοτάξιο και θα συνεχιστεί η ανέγερση του κτιρίου.

Η Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό αν έχει ενημερωθεί για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου και αν η Περιφέρεια έχει γνωστοποιήσει τους λόγους που «εμποδίζουν» την ολοκλήρωση του Διοικητηρίου Καρδίτσας. Τέλος, ζητά να ενημερωθεί αν απαιτείται η συμβολή του κεντρικού Κράτους για την επίλυση του προβλήματος.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ωε εξής:

Στην Καρδίτσα, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως εδώ και περίπου τρεις μήνες έχουν σταματήσει οι εργασίες στο Διοικητήριο στέγασης υπηρεσιών Ν.Α.  Καρδίτσας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα επιτρέψει την συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα σύγχρονο κτίριο. Κατ’ επέκταση θα γίνει δυνατή η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ωστόσο, το έργο, το οποίο σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ολοκληρωνόταν την άνοιξη του 2019, έχει κολλήσει εδώ και αρκετό καιρό. Το εργοτάξιο είναι κλειστό και η ανέγερση του κτιρίου έχει διακοπεί για άγνωστο λόγο.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, τα απαιτούμενα κονδύλια είναι διαθέσιμα και μπορούν να εκταμιευτούν, υπό την προϋπόθεση πως προχωράει η υλοποίηση του έργου. Παρόλα αυτά, ο  ανάδοχος του έργου δεν δείχνει να συμμορφώνεται, στις οχλήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και παραμένει άγνωστο πότε θα συνεχιστούν οι εργασίες.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Έχετε ενημερωθεί για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου για την ανέγερση του Διοικητηρίου Καρδίτσας;
  2. Σας έχει γνωστοποιήσει η Περιφέρεια τους λόγους που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του έργου;
  3. Απαιτείται η συμβολή του κεντρικού Κράτους για την επίλυση του προβλήματος;

 

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Ευριδίκη - Πόσο λίγο με ξέρεις
Γιάννης Βαρδής - Τα καλύτερά μας χρόνια
Βίκυ Καρατζόγλου - Όνειρο
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Που να σε βρω
Ελευθερία Αρβανιτάκη - Θέλω να σε δω
Δήμος Αναστασιάδης - Εσύ
Γιώργος Νταλάρας - Σου χρωστώ τραγούδια
Πυξ Λαξ - Όλο μ΄ αφήνεις να σ΄ αφήσω
Δήμητρα Γαλάνη - Χρώμα γκρίζο
Βασίλης Χατζηπαρτάλης - Εδώ είμαι

 


Bob Marley - Could you be lover
Hugh Grant - Meaningless kiss
Imagination - Just an illusion
Scritti Politti - I want to break free
No Doubt - It΄s my life
New Order - Blue Monday΄88
Toto - Africa
Kim Wilde - You came
Ed Sheeran - Thinking outloud
Digi - Died in your arms

 


Σεπτέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930