Καν’ το σωστά για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές στους δρόμους

27 Νοεμβρίου 2017

Ξεκίνησε τη Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ και στον παρακείμενο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας η υλοποίηση το εκπαιδευτικού προγράμματος ¨Καν’ το σωστά”. Το πρόγραμμα που έχει ως θέμα την οδική ασφάλεια απευθύνεται σε μαθητές Β’ Λυκείου και υλοποιείται από το Δήμο Καρδίτσας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” με την οικονομική συμβολή της εταιρείας “Κεντρική Οδος ΑΕ” που έχει αναλάβει την κατασκευή του Ε65 και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του προγράμματος.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ.κ. Ιων. Σβάρνας και Βασ. Κουρκούνας και ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχ. Παπανούσκας, οι οποίοι εισηγητικά αναφέρθηκαν στην σημασία του προγράμματος που στοχεύει να συμβάλει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών ως αυριανών οδηγών στα θέματα της οδικής ασφάλειας, με μακροπρόθεσμο στόχο την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που  αποτελούν στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως την 1η αιτία θανάτου στις ηλικίες  15-29.

Ακολούθως ξεκίνησε η θεωρητική εκπαίδευση των μαθητών  από στελέχη του Ι.Ο.Α.Σ. με ομιλία και συζήτηση, αλλά και προβολή παρουσίασης  και videos. Στο τέλος οι μαθητές κλήθηκαν να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο.

Όσον αφορά τη βιωματική εκπαίδευση αυτή πραγματοποιήθηκε σε στεγασμένο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, όπου οι μαθητές αξιοποιώντας ειδικό εξοπλισμό του Ινστιτούτου και συγκεκριμένα προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, προσομοιωτή πρόσκρουση, γυαλιά προσομοίωσης μέθης, και ζυγαριά συσχέτισης βάρους – ταχύτητας είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από  βιωματικές διαδικασίες τους κινδύνους των δρόμων, τις συνέπειες λανθασμένων αποφάσεων και κακής συμπεριφοράς, τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί στο δρόμο και τους κινδύνους που μπορούν αυτά να προκαλέσουν.

Το πρόγραμμα “Καν’το Σωστά” θα συνεχιστεί για τους μαθητές της Β’ Λυκείου μέχρι και την Πέμπτη 30/11, στο 1ο ΕΠΑΛ (θεωρητική εκπαίδευση) και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ( βιωματική εκπαίδευση με προσομοιωτές), όπου μάλιστα το απόγευμα της Τετάρτης 29/11, από τις 5.00 μ.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανοικτή για το κοινό.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC