Καρδίτσα και ποδήλατο: Η προσέγγιση μέσα από τη ματιά του καλλιτέχνη

27 Σεπτεμβρίου 2018

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό  των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2018 (28-30 Σεπτεμβρίου) με την έκθεση Καρδίτσα και ποδήλατο. Η προσέγγιση μέσα από τη ματιά του καλλιτέχνη που παρουσιάζεται ήδη στην πινακοθήκη.

Η φετινή 22η διοργάνωση των ΕΗΠΚ που έχει τον γενικό τίτλο: ΠΟΛ(ε)ΙΣ, μας προτρέπει να εξερευνήσουμε τις ΠΟΛ(ε)ΙΣ, [..] παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες και να ανακαλύψουμε το παρελθόν, το παρόν και ίσως να ρίξουν κάποιες ματιές και στο μέλλον τους, μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές […].

Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η παρούσα έκθεση που με το ιδιαίτερο θέμα της σχετίζει την Καρδίτσα με το ποδήλατο και τη χρήση του, ένα θέμα διαχρονικά οικείο στην καθημερινότητα της πόλης και μάλιστα ένα από τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται οι συμμετοχές που υποβλήθηκαν σε διαγωνισμό που οργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας και το Κληροδότημα Βαλταδώρου (στην κατηγορία των ζωγράφων). Μέσα από τη ματιά και το νου των είκοσι εικαστικών δημιουργών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, παρακολουθούμε παραλλαγές και όψεις του φαινομένου. Κάτοικοι της Καρδίτσας όλες / όλοι τους (σύμφωνα με όρο του διαγωνισμού), επιστρατεύουν τα βιώματα, τις μνήμες, την παρατήρηση και την προσωπική τους έρευνα και καταθέτουν τα έργα τους που σταχυολογούν ταυτόχρονα στιγμές από τη ζωή της πόλης.

Η ανταπόκριση του κοινού και κυρίως των σχολείων για την έκθεση αυτή που εγκαινιάστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου και σηματοδότησε την έναρξη των εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ώθησε στην παράτασή της έως και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018.

Για την έκθεση αυτή πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για σχολικές ομάδες, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Πρωτοβάθμια (Γ΄ έως Στ΄ τάξη Δημοτικού) και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Για όλες αυτές τις επιλογές είναι απαραίτητη η προηγούμενη συνεννόηση με την πινακοθήκη (τηλ.: 2441079119 & 2441079937 και email: pinakothiki@dimosKarditsas.gov.gr).

Ταυτόχρονα, αναβάλλεται η ξενάγηση που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 29.9.2018.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αγγέλου Χριστίνα, Αλεξάκου Θωμαΐτσα, Γκάτσης Αριστείδης, Δημακόπουλος Βασίλειος, Ευθυμίου – Κατσίκη Ζωή, Κανελλάκου Κατερίνα, Καλλιάρας Θωμάς, Κολοφωτιάς Μάρκελλος, Κουκουζέλη Ευγενία, Κουκουζέλη Ιωάννα, Κυρίτση Φωτεινή, Κοτρώτσιος Δημήτριος, Κωτσαλή – Γονιτσιώτη Σοφία, Λαζινού Νίκη, Μηλιώνης Χρήστος, Μπιλιούρης Κωνσταντίνος, Νικολάου Κωνσταντίνος, Πέτκοβα Άνι, Παπαευαγγέλου Σουμέλα, Τσιούκας Ιωάννης.

παράταση / διάρκεια: 6 Οκτωβρίου 2018

ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Παρασκευή: 9:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00

   Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8:00 – 14:00

   Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829