Καρδίτσα και ποδήλατο. Η προσέγγιση μέσα από τη ματιά του καλλιτέχνη

04 Οκτωβρίου 2018

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η έκθεση Καρδίτσα και ποδήλατο. Η προσέγγιση μέσα από τη ματιά του καλλιτέχνη που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας. Με την έκθεση αυτή προβάλλονται τα εικαστικά έργα που υποβλήθηκαν ως συμμετοχές στον 1ο Διαγωνισμό του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου (στην κατηγορία των ζωγράφων).

Είκοσι εικαστικοί δημιουργοί που κατοικούν στην Καρδίτσα, σύμφωνα με όρο του διαγωνισμού, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Καρδίτσας. Το θέμα που επιλέχτηκε για αυτή την πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού είναι το ποδήλατο και τη χρήση του. Θέμα διαχρονικά οικείο στην καθημερινότητα της πόλης και μάλιστα ένα από τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Οι ζωγράφοι επιστράτευσαν τα βιώματα, τις μνήμες, την παρατήρηση και την προσωπική τους έρευνα για τα έργα τους. Έτσι μέσα από τη ματιά και το νου τους παρακολουθούμε παραλλαγές και όψεις του φαινομένου και ταυτόχρονα στιγμές πραγματικές ή φανταστικές από τη ζωή της πόλης του ποδηλάτου.

Για το κλείσιμο της έκθεσης έχει προγραμματιστεί και η τελευταία ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  στις 12:00 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Τελευταίες μέρες λοιπόν για μία πολύχρωμη και πολυφωνική έκθεση που μαζί με το ενδιαφέρον θέμα της γίνεται αφορμή για μια στενότερη γνωριμία και εξοικείωση του κοινού με το έργο των είκοσι καλλιτεχνών που συμμετέχουν και που είναι οι:

Αγγέλου Χριστίνα, Αλεξάκου Θωμαΐτσα, Γκάτσης Αριστείδης, Δημακόπουλος Βασίλειος, Ευθυμίου – Κατσίκη Ζωή, Κανελλάκου Κατερίνα, Καλλιάρας Θωμάς, Κολοφωτιάς Μάρκελλος, Κουκουζέλη Ευγενία, Κουκουζέλη Ιωάννα, Κυρίτση Φωτεινή, Κοτρώτσιος Δημήτριος, Κωτσαλή – Γονιτσιώτη Σοφία, Λαζινού Νίκη, Μηλιώνης Χρήστος, Μπιλιούρης Κωνσταντίνος, Νικολάου Κωνσταντίνος, Πέτκοβα Άνι, Παπαευαγγέλου Σουμέλα, Τσιούκας Ιωάννης.

Η έκθεση αυτή αποτελούσε μέρος των εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) και ταυτόχρονα αποτελεί τη συμμετοχή της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2018 (28-30 Σεπτεμβρίου) που για φέτος (2η χρονιά) έχουν τον γενικό τίτλο: ΠΟΛ(ε)ΙΣ.

ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Παρασκευή: 9:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00

   Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8:00 – 14:00

   Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829