Κατανάλωση Αλκοόλ: Χρήση και Κατάχρηση

26 Μαρτίου 2019

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος παρέμβασης με θέμα «Κατανάλωση Αλκοόλ: Χρήση και Κατάχρηση» η Πρωτοβάθμια  Βαθμίδα Υγείας(Κ.Υ., 1ο και 2ο Τ.Ο.Μ.Υ. Καρδίτσας), σε συνεργασία με  1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας και το Διευθυντή κο. Σωκράτη Παππά, την κα. Ελένη Θεοδωράκη  και τον κο. Αλέξανδρο Βάρρα.Συνεργάτες στην υλοποίηση του προγράμματος ήταν και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας με την επιστημονική υπεύθυνο κ. Σταυρούλα Αλογάριαστου και τον συνεργάτη της τον κ. Κων/νο Αποστολόπουλο. Την Τετάρτη 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα-δράση  στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας.

Στην εκδήλωση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για το σκεπτικό του προγράμματος δράσης από τη Νοσηλεύτρια κ. Ειρήνη Πλιάσσα. Στη συνέχεια ο Καρδιολόγος κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος ανέλυσε τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στην καρδιά.Ο Γενικός Ιατρός κ. Αριστοτέλης  Σπάνιας τοποθετήθηκε με βιωματικό τρόποπρος τους μαθητές για τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στην οικογένεια και την κοινωνία προβλήθηκαν από την Επισκέπτρια Υγείας κ. Πηνελόπη Μπούτα και την Κοινωνική Λειτουργό κ. Ευαγγελία Φουτσιτζή.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε από την υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας κ. Σταυρούλα Αλογάριαστου.

Ήταν φανερό και έκδηλο το ενδιαφέρον των μαθητών στο σημαντικό αυτό πρόβλημα που μαστίζει τη νεολαία και με τη συμβολή των βιωματικών διαδικασιών καταγράφηκε η αποτύπωση του μηνύματος που εξέπεμψε η δράση του προγράμματος στους μαθητές. Το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη βελτίωση των μαθητών και εκπαιδευτικών του, προωθεί τέτοιες δράσεις και ενθαρρύνει τους συντελεστές αυτών με σκοπό τις βέλτιστες εναλλακτικές μορφές μάθησης.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031