Πρωτοσέλιδο

Καταστροφικό το χαλάζι για το Δ. Σοφάδων – Άμεσες αποζημιώσεις ζητούν οι παραγωγοί


Περισσότερα από 1.0000 στρέμματα με καλλιέργειες βαμβακιού, βιομηχανικής ντομάτας, καπνών και πιπεριάς βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας το απόγευμα της Τρίτης στο Δήμο Σοφάδων.

Οι παραγωγοί μιλούν για πρωτόγνωρη σφοδρότητα της χαλαζόπτωσης και χαρακτηρίζουν ολοκληρωτική την καταστροφή στις καλλιέργειές τους.

Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας οι καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από τη χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η χαλαζόπτωση έπληξε περισσότερο το Μελισσοχώρι, το Δασοχώρι και την Αμπελο.

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης.

Ο κ. Ευαγγελογιάννης σε σχετική του δήλωση ζητά την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε να γίνει άμεσα η αποτίμηση της καταστροφής και στη συνέχεια να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς. Αναλυτικά:

«Οι καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από το χαλάζι έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους αγρότες. Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις ολοκληρωτικές.

Η έγκαιρη και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών και η καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων αποτελεί αυτονόητο αίτημα και δικαίωμα των αγροτών με δεδομένο ότι η απώλεια της παραγωγής τους στερεί τη δυνατότητα να καλύψουν ακόμη και το κόστος παραγωγής. Δεν αποτελεί υπερβολή να πούμε ότι οι παραγωγοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το παραμικρό εισόδημα.

Πρόκειται για τεράστια καταστροφή και γι’ αυτό ζητούμε την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν δίκαιες εκτιμήσεις. Ως δημοτική αρχή θα κινηθούμε ώστε να υπάρξουν άμεσες, γρήγορες και δίκαιες εκτιμήσεις».

 

Προηγούμενο άρθρο 284.000,00 ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τον Δήμαρχο Σοφάδων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λακατάμιας Κύπρου