Κλοπές εποχιακών φυτών από τα παρτέρια του Δήμου – Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο

31 Μαρτίου 2012

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα, το φαινόμενο της κλοπής εποχιακών φυτών – λουλουδιών από δημοτικά παρτέρια σε πλατείες και πάρκα της πόλης της Καρδίτσας.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου διαπιστώνουν σε καθημερινή βάση την αφαίρεση φυτευμένων λουλουδιών από παρτέρια, ακόμη και από σημεία όπου είχαν ήδη αντικαταστήσει φυτά που είχαν αφαιρεθεί την προηγούμενη!

Οι δυνατότητες όμως της Υπηρεσίας να προβαίνει σε αντικαταστάσεις φυτών δεν είναι απεριόριστες και ήδη τα αποθέματα φυτών που υπάρχουν εξαντλούνται. Επισημαίνεται δε ότι το κόστος των αντικαταστάσεων δεν είναι καθόλου αμελητέο.

Η Υπηρεσία Πρασίνου, καλεί τους δημότες να προστατέψουν τα λουλούδια που κάνουν τη ζωή και την πόλη ομορφότερη και να περιφρουρήσουν την δημοτική περιουσία που ανήκει σε όλους.

Υπενθυμίζεται δε, ότι η καταστροφή ή η κλοπή φυτικού υλικού από δημοτικούς χώρους εκτός από παράλογη και ανεπίτρεπτη, είναι και παράνομη και σύμφωνα με τον Κανονισμό Πρασίνου του Δήμου τιμωρείται με πρόστιμο 80 € ανά m² ή κατ’ εκτίμηση φυτού αντίστοιχα.

Προς ενημέρωση των πολιτών της πόλης μας, γνωστοποιούμε πως αυτές τις μέρες γίνονται στο πάρκο του Παυσίλυπου εφαρμογές με βιολογικά σκευάσματα για την πρόληψη της Κάμπιας των Φράξων, που τα τελευταία χρόνια είναι σε έξαρση περί τα μέσα του Απρίλη και γίνεται αισθητή σε όλους μας λόγω της «κάπνας» σε διαδρόμους και καθιστικά, από τα απορρίμματα των εντόμων.

Επισημαίνουμε δε, ότι τα συγκεκριμένα  σκευάσματα δεν έχουν καμία αρνητική επίδραση στο περιβάλλον και συνεπώς ούτε στον ανθρώπινο οργανισμό.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Νοέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930