Κοινή δράση Δήμου Καρδίτσας – Ακαδημαϊκής κοινότητας

14 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Διοικήσεων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθώς και τους Προέδρους όλων των Τμημάτων Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην Καρδίτσα με θέμα την προωθούμενη νέα “αρχιτεκτονική” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το νέο ακαδημαϊκό τοπίο που διαμορφώνει για την περιοχή μας είχε την Τετάρτη 14/11 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαρ. Μπιλλίνης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Μιχ. Βραχνάκης , ο Πρόεδρος του  Τμήματος Κτηνιατριακής κ.Γ. Φθενάκης, ο  Πρόεδρος  τουΤμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου κ. Αντ. Καραγεώργος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας  Τροφίμων κ. Αθανάσιος Μανούρας, ο Πρόεδρος του Τμήματος  Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Περ. Μπίρτσας, η Πρόεδρος του  Tμήματος  Διατροφής και Διαιτολογίας, κ. Όλγ. Γκορτζή και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού & Διαφάνειας, αρμόδιος για θέματα Παιδείας κ. Γιαν. Σβάρνας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα ήδη λειτουργούντα Τμήματα και τις υποδομές τους,  αλλά και αυτά που προβλέπεται με βάση το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσουν στο άμεσο μέλλον.

Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και διαπιστώθηκε η διάθεση τόσο του Δήμου όσο και της Ακαδημαϊκής κοινότητας να συμβάλουν με κάθε πρόσφορο τρόπο για την δημιουργία των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων σε επίπεδο κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ειδικότερα όσον αφορά το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώϊμη Παιδική Ηλικία (Βρεφονηπιοκόμων) που σχεδιάζεται να λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, συμφωνήθηκε να ζητηθεί η λειτουργία νωρίτερα, το αργότερο από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21, η δε σχετική διατύπωση στο σχέδιο νόμου για την έναρξη λειτουργίας του να είναι δεσμευτική.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα συμπλήρωσης και επέκτασης των κτιριακών υποδομών είτε με την αξιοποίηση του εναπομείναντος συντελεστή δόμησης στα ήδη παραχωρηθέντα οικόπεδα, είτε με την εύρεση νέων.

Προς αυτή την  κατεύθυνση θα διερευνηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης και υφιστάμενων υποδομών, όπως το κτίριο του Γυμνασίου Καρδιτσομαγούλας που ανήκει στο Δήμο, αλλά και οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Τυποποίησης & Ταξινόμησης Βάμβακος.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC