Ειδήσεις

Κοντά στους πληγέντες της Καρδίτσας η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου


Αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας μας αποτελούμενη από τον πρόεδρο, τον Γ. Γραμματέα και τον Γ΄ αντιπρόεδρο επισκέφτηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου την πληγείσα από τις πλημμύρες πόλη της Καρδίτσας προκειμένου να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για τις ανθρώπινες απώλειες και για τις καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες.

Παραδόθηκαν στο στέκι αλληλεγγύης  τρόφιμα, εκ μέρους της ομοσπονδίας μας και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

Συνάδελφοι

Σχεδόν ένα μήνα μετά και τα σημάδια είναι ακόμα έντονα σε δρόμους, σπίτια, επιχειρήσεις, χωράφια και υποδομές. Ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου επιπλοποιών & ξυλουργών νομού Καρδίτσας μας ενημέρωσαν για την κατάσταση που βιώνει η περιοχή, οι επαγγελματίες και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι. Επισκεφτήκαμε βιοτεχνίες συναδέλφων διαπιστώνοντας το μέγεθος της καταστροφής. Η ομοσπονδία μας εξέφρασε την αλληλεγγύη της και τους στόχους άμεσων διεκδικήσεων και επισημάναμε την ετοιμότητά μας να ενεργήσουμε και να στηρίξουμε, το σύλλογο και τους συναδέλφους, για την άμεση αποκατάσταση στο 100% των ζημιών αλλά και για αποκατάσταση των υποδομών και τη δημιουργία αντιπλημμυρικών  έργων. Τονίσαμε την ανάγκη κοινού βηματισμού και πάλης όλου του λαού της Καρδίτσας για έργα που να υπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε:

  • Αποκατάσταση όλων των ζημιών στο 100% άμεσα. Ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις στο κλάδο να ληφθεί υπόψην όχι η εμπορική αξία του τεχνολογικού εξοπλισμού που καταστράφηκε ( μιας και πολλοί συνάδελφοι τα κληρονόμησαν από τον πατέρα τους), αλλά η αξία αγοράς νέων μηχανημάτων.
  • Απαλλαγή των φορών για το οικονομικό έτος 2019 και κατάργηση χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος.
  • Απαλλαγή των α/α από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για ένα εξάμηνο, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από τον κράτος.
  • Απαλλαγή  όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες για ένα εξάμηνο, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ για ένα εξάμηνο. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους α/α και τα λαϊκά στρώματα.
  • Κατάργηση όλων των δημοτικών τελών για ένα εξάμηνο .
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  • Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
  • Άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο ύψους000 ευρώ και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 

Προηγούμενο άρθρο Αχελώος: Το Γεφύρι της Άρτας - Του Δημήτρη Ρήτα
Επόμενο άρθρο Γ. Σβάρνας: Δημοτικό Συμβούλιο: Τα ψέματα του δημάρχου και η προσβολή των δημοτών