Ειδήσεις

Κοπή πίτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας


Την Κυριακή 29 Γενάρη το πρόγραμμα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) έγραφε κοπή πίτας στο αγαπημένο μας καταφύγιο ”Ελατάκος” πάνω από την λίμνη Πλαστήρα. Η κακοκαιρία όμως των τελευταίων ημερών, μας αναγκάζει να αλλάξουμε την τελευταία στιγμή το πρόγραμμα  μας, μιας και στο καταφύγιο έριξε πάνω από ένα μέτρο χιόνι  και μας δυσκολεύει την πρόσβαση, και έτσι διαλέγουμε άλλον προορισμό στα πιο χαμηλά της λίμνης.

Σαράντα οχτώ μέλη και φίλοι του ΕΟΣΚ , μεταξύ αυτών και εννιά παιδιά, αλλά και μια παρέα από τρεις φίλους του ΕΟΣΚ που ήρθαν αυθημερόν από Αθήνα για την πίτα μας, βρεθήκαμε  το πρωί στο καθιερωμένο ραντεβού με προορισμό το χωριό Μοσχάτο, το πανέμορφο χωριό των Αγράφων, όπως μας πληροφορεί η πινακίδα μπαίνοντας στο χωριό.

Ξεκινάμε την πεζοπορία από το πάνω μέρος του χωριού, απ το υδραγωγείο, με τα παιδιά μπροστά να οδηγούν την ομάδα και με σύμμαχο τον συννεφιασμένο αλλά ευτυχώς χωρίς βροχή καιρό. Τα είκοσι περίπου εκατοστά χιόνι δεν μας δυσκολεύουν στην πορεία μας, αλλά αντίθετα δίνουν μια ευχάριστη νότα στην διαδρομή μας.  Εύκολη πεζοπορική διαδρομή,  στο  πολύ καλά σηματοδοτημένο από τον ΕΟΣΚ μονοπάτι, έντονα ανηφορικό στην αρχή του, μέχρι το Χαλικάκι ένα πανέμορφο οροπέδιο με πολλά λιβάδια. Κάνουμε στάση για ξεκούραση, φωτογραφίες, παιχνίδια στο χιόνι και απολαμβάνουμε την υπέροχη θέα στις χιονισμένες κορφές της ”Κοιμωμένης των Αγράφων”.

Κατεβαίνουμε  στο Τσαρδάκι, και κατευθυνόμαστε στις όχθες της λίμνης, όπου μας περιμένει μια απρόσμενη και ευχάριστη έκπληξη, η λίμνη είναι παγωμένη σε αρκετά μεγάλο μήκος. Οι πιο τολμηροί δειλά στην αρχή, ανεβαίνουν πάνω στον πάγο και στη συνέχεια ο μισός σχεδόν σύλλογος κάνει πατινάζ αλλά και χορευτικά πάνω στην παγωμένη λίμνη. Ο ενθουσιασμός είναι έκδηλος, φωτογραφίες, βίντεο, πειράγματα σ αυτούς που είναι πιο συγκρατημένοι, ακόμα και η πίτα μας έκανε τη βόλτα πάνω στον πάγο.

Μετά από τα παιχνίδια και το κονιάκ που ακολούθησε, ήρθε η ώρα να κόψουμε την πίτα μας. Με ορειβατικές ευχές ο πρόεδρος του συλλόγου Παντελής Μανώλης και οι μικροί της παρέας, έκοψαν την υπέροχη σε εμφάνιση και νοστιμιά πίτα, που ήταν  προσφορά του μέλους του συλλόγου μας Αλέκου Ζαχαρή, από τον φούρνο του στα Φάρσαλα. Τυχερός ήταν ο δεκάχρονος Γιώργος, που βρήκε το φλουρί και κέρδισε ένα πεζοπορικό σακίδιο και μια αντιανεμική μετώπη προσφορά του καταστήματος ”Διαδρομές”.

Στη συνέχεια αρχίζει η κατάβαση από το μονοπάτι του ”σκοτωμένου” για το Μοσχάτο, όπου τελειώνει η μέρα στην φιλόξενη ταβέρνα-γευσιγνωστήριο του Κώστα Τσιώλη με κοψίδια, και ντόπια τσίπουρα και κρασιά.

Επόμενη δράση του συλλόγου είναι την Κυριακή 5 Φλεβάρη, με πεζοπορία στο εξαιρετικό μονοπάτι που ξεκινάει από την Ραχούλα, περνάει από το Παλαιοζογλώπι, ανεβαίνει στην χαμηλή κορυφή Νεράιδα στα 1010 μέτρα και καταλήγει στην βρύση Ιτάμου. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (θα μπει λεωφορείο) στα τηλέφωνα  6972149929 και 6977706540.

 

Προηγούμενο άρθρο Χιλιάδες καπάκια αλληλεγγύης και ελπίδας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση των φίλων σιδηροδρόμου με τον Υπουργό κύριο Σπιρτζή