Κώστας Τσιάρας: Αλήθειες κάτω από τις στάχτες

21 Αυγούστου 2017

Το μέγεθος της καταστροφής από τις φωτιές στην Αττική, την Ηλεία, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά, δεν έχει αφήσει χώρο για αμφιβολίες πάνω στην αδιαμφισβήτητη ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ιεραρχήσει προτεραιότητες και να χαράξει και να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές.

Με ανακριβείς συμψηφισμούς, ο πρωθυπουργός επιχείρησε έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό πάνω σε μια τεράστια οικολογική καταστροφή. O Κυριάκος Μητσοτάκης ορθά επέλεξε να μην χρωματίσει κομματικά τα αποκαΐδια από τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Αντίθετα, κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών μακριά από τις κάμερες. Γιατί οι στάχτες του Καλάμου, που επέλεξε ο κ. Τσίπρας, δεν ενδείκνυνται ως πεδίο μικροκομματικών διαξιφισμών. Για εμάς, το πραγματικό γήπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένει η φωτιά που σιγοκαίει καθημερινά στον χώρο της οικονομίας. Μια οικονομία η οποία συνεχίζει να φλέγεται από τις πράξεις και τις παραλήψεις αυτής της συγκυβέρνησης. Μια λαίλαπα που καίει καθημερινά χιλιάδες σπίτια σε όλη την χώρα και τα οποία καλούνται σε λίγους μόνο μήνες να πληρώσουν  μέσα από θηριώδεις  φορολογικές επιβαρύνσεις το μάρμαρο ενός ανίκανου και αναποτελεσματικού κράτους, που τρέφεται από τις σάρκες των ελληνικών νοικοκυριών.

Είναι ενδεικτικό ότι μετά το φιάσκο της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, όταν μόνο επτά στους δέκα φορολογούμενους καταφέραν να ανταποκριθούν με συνέπεια στις φορολογικές τους υποχρεώσεις,  η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αποφάσισε να στριμώξει τις άλλοτε 6 δόσεις του ΕΝΦΙΑ στους  τελευταίους 5 μήνες του έτους. Μήνες-φωτιά για τους φορολογούμενους οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν τους επόμενους μήνες συνολικά 7,5 δις ευρώ από τον φόρο εισοδήματος, τον  ενιαίο φόρο ακινήτων και τα τέλη κυκλοφορίας. Και την ίδια ώρα που αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο θηριώδες ποσό των 95 δις, σχεδιάζεται για την επόμενη χρονιά η επιβολή επιπλέον 1,8 δις νέων φόρων πάνω στις υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις του 2017, σύμφωνα με το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2018, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.

Αυτή η σκληρή αλήθεια από την φορολαίλαπα του κ. Τσίπρα, είναι δυστυχώς περισσότερο μαύρη και από το φόντο που επέλεξε ο πρωθυπουργός για να αντιπολιτευτεί …την αντιπολίτευση, πάνω στα ανεξέλεγκτα φυσικά φαινόμενα. Όμως, η αδυναμία των πολιτών να αποπληρώσουν τους υπέρογκους φόρους, δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Η συγκράτηση των ρυθμών ανάπτυξης όταν η υπόλοιπη Ευρώπη επιταχύνει, δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Η εκτόξευση της μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και η αποεπένδυση, δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, που δυστυχώς εκπορεύονται από την ίδια μήτρα, την ιδεοληψία της συγκυβέρνησης.

Αυτό ήταν, αυτό είναι και αυτό θα παραμείνει το πραγματικό πεδίο της ιδεολογικής και πολιτικής μας αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα.

 

Του Κώστα Τσιάρα, Βουλευτή Καρδίτσας και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιανουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC