Κώστας Τσιάρας: Κρείττον του λαλείν το σιγάν

24 Ιανουαρίου 2017

Σε ένα ρεσιτάλ άγνοιας και υποκρισίας, την ώρα που τα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν «εκκωφαντικά», η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας ανέλαβε τον ρόλο του σωματοφύλακα του κ. Τσακαλώτου, υπερασπιζόμενη με σθένος την πασιφανώς αποτυχημένη οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης του κ. Τσίπρα και Καμμένου. Και αναπαράγει με ταχύτητα φωτός τα non papers που εκδίδει το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να στριμώξει τα στελέχη της στον φθαρμένο καμβά της εξουσίας του κ. Τσίπρα.

Προφανώς, δεν αδυνατούν να διαβάσουν μόνο τους αριθμούς, αλλά και την ίδια την πραγματικότητα. Γι’ αυτό άλλωστε δεν ψέλλισαν «ούτε λέξη για την ταμπακέρα».

Αντίθετα κατέφυγαν για μια ακόμα φορά στις κούφιες διαβεβαιώσεις που μοιράζει ο Υπουργός Οικονομικών σαν μαρουλόφυλλα σε πεινασμένα αμνοερίφια.

Η Αλήθεια των αριθμών όμως είναι αδιάψευστη:

  1. Τη διετία 2015-2016 ελήφθησαν μέτρα ύψους 6 δις €, ποσό διπλάσιο από τα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές στο τέλος του 2014.
  2. Αντί ανάπτυξης 2,9 και 3,7% για την περίοδο 2015-2016, η Ελλάδα ξαναμπήκε στην ύφεση με ρυθμούς -0,2 και -0,3% αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις πλέον ευοίωνες προβλέψεις του κ. Τσακαλώτου, η Ελλάδα θα επιστρέψει στο τέλος του 2017 εκεί που βρισκόταν το 2014. Και βεβαίως η ανεργία πήρε και πάλι την ανιούσα, ενώ τα λουκέτα συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται.

Θα υπενθυμίσουμεαπλώς στους υπογράφοντες της κομματικέςανακοινώνεις του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, πως ο κόφτης, που σύμφωνα με την επιστολή μετάνοιας του κ. Τσακαλώτου θα περιλαμβάνει και τις συνταξιοδοτικές δαπάνες, ως μόνιμο και αυτόματο μέτρο δημοσιονομικής προσαρμογής,  αποτελεί σημείο των καιρών και των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ας μην σπεύδουν λοιπόν να υποστηρίζουν με σθένος, κατά απόλυτη υποταγή στο κομματικό διευθυντήριο, αυτό που δεν έχει τολμήσει να υπερασπιστεί ούτε ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος. Ότι δηλαδή το πλεόνασμα ύψους 3,5% είναι βιώσιμο, γιατί ίσως βρεθούν για μια ακόμη φορά εκτεθειμένοι, να χρειάζεται να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, και να εκδίδουν νέους λιβέλους πολιτικής αμετροεπείας, όπως συχνά κάνουν τον τελευταίο καιρό.

Όταν η διετής διακυβέρνησή τους που συμπληρώνεται σήμερα, έχει φορτώσει τους Έλληνες με πρόσθετο κόστος 80 και πλέον δις,  η δημόσια περιουσία έχει υποθηκευθεί για 99 χρόνια και το έλλειμμα Δημοκρατίας και Αξιοκρατίας διευρύνεται με τις ρουσφετολογικές τροπολογίες των Υπουργών τους, θα συνέστηνα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξουν μεγαλύτερη σύνεση και περισσότερη σοβαρότητα όταν μπαίνουν στην πολιτική αντιπαράθεση.Ποτέ δεν είναι αργά!

Άλλωστε μέχρι το 2060, οπότε και θα αποτυπωθούν στο χρέος τα βραχυπρόθεσμα μέτρα απομείωσής του, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέτουν αρκετό χρόνο από την θέση της αντιπολίτευσης για να κατανοήσουν τους αριθμούς.

Μέχρι τότε όμως, κρείττον του λαλείν, το σιγάν!

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC