Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας : Στημένο ραντεβού


Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τον πιο κακό εαυτό του. Γιατί μετά το αλήστου πολιτικής μνήμης Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το εξαφανισμένο Παράλληλο Πρόγραμμα, ήρθε για τρίτη συνεχή χρονιά να τάξει επενδύσεις και να προαναγγείλει για τρίτη φορά την ανάπτυξη. Όσα εγκαίνια και να κάνει όμως ο κ. Πρωθυπουργός, οι μόνες επενδύσεις που θα φέρει είναι λόγια και μόνον λόγια -δηλαδή, αέρα κοπανιστό. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε άλλωστε, απέδειξε την στρεβλή του άποψη περί ανάπτυξης, την οποία αντιλαμβάνεται ως ένα «φυσικό φαινόμενο» της οικονομίας. Βλέπει την ανάπτυξη, δηλαδή, ως την φυσική εξέλιξη που ακολουθεί την βαθιά ύφεση των τελευταίων ετών, ή ακόμα ακόμα ως απόρροια των ευσεβών του πόθων. Ένα από παλιά στημένο ραντεβού με μια ….. πολύφερνη νύφη που, όμως, καθυστερεί.

Με τους ισχυρισμούς του, ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι αδυνατεί να αντιληφθεί τους κανόνες της οικονομίας και της αγοράς. Γαλουχημένος στις προκαταλήψεις της Αριστεράς, αδυνατεί να αντιληφθεί πως λειτουργούν οι επιχειρήσεις σε μια οικονομία, πως προσελκύονται οι επενδύσεις, πως παράγεται ο πλούτος.Τα τελευταία στοιχεία σε όλες τις συνιστώσες του ΑΕΠ είναι αποκαλυπτικά. Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών, που αποτυπώνει το επενδυτικό κλίμα, καταρρέει. Η ιδιωτική κατανάλωση δεν δύναται να υποστηρίξει την ανάκαμψη, ως αποτέλεσμα της χαμηλής ροπής προς κατανάλωση, που δημιουργεί η υπεροφορολόγηση. Η μείωση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών υπερκέρασε την πτώση των εισαγωγών, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύονται, ενώ τα χρεόγραφα του ελληνικού δημοσίου παραμένουν στα αζήτητητα. Και ενώ όλοι προβλέπουν ακόμα ένα έτος ύφεσης και υποαπασχόλησης, μόνο ο κ. Τσίπρας και το οικονομικό του επιτελείου προβλέπουν ανάκαμψη της οικονομίας, και ολοκληρώνουν τον  λαϊκισμό και τις ακάλυπτες επιταγές που μοίρασαν τα τελευταία χρόνια.

Στην επικείμενη παρουσίαση της Συμφωνίας Αλήθειας στη ΔΕΘ, η ΝΔ δεν θα αναπαυθεί στις δάφνες της δημοσκοπικής υπεροχής που μας δίνουν όλες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης. Γιατί στη ΔΕΘ αναλαμβάνουμε μια βαριά ευθύνη. Να σφυρηλατήσουμε ακόμα περισσότερο τους δεσμούς μας με την κοινωνία και τις παραγωγικές τάξεις. Να αποδείξουμε ότι αντιλαμβανόμαστε τις ευθύνες μας για το μέλλον του τόπου. Και να δείξουμε ότι η επαναφορά της οικονομίας στις ράγες της ανάπτυξης, δεν μπορεί παρά να είναι το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης αναπτυξιακής πολιτικής, που προσεγγίζει νέες επενδύσεις και παρέχει ασφαλή κίνητρα στην επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα.

*του Κώστα Τσιάρα, βουλευτή Καρδίτσας και Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ

Προηγούμενο άρθρο Αυλαία για το 4ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Θεσσαλών Καραγκούνηδων
Επόμενο άρθρο Δημήτρης Σιούφας : Η Διεθνής Ημέρα της Δημοκρατίας