Ειδήσεις

Κ. Παπαλός: Προτεραιότητά μας η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου!!!


«Προτεραιότητα για τη «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ» αποτελεί η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας. Η πολυεπίπεδη προσπάθεια που ξεκίνησε την περίοδο 2011 – 2014 και ανακόπηκε για λόγους που όλοι γνωρίζουν, θα συνεχιστεί την επόμενη τετραετία με μεγαλύτερη ένταση από την πρώτη ημέρα της επανεκλογής μας ως νέα Δημοτική Αρχή».Τη δήλωση αυτή έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κώστας Παπαλός, στη διάρκεια επαφών και συζητήσεων που είχε με κατοίκουςκαι επαγγελματίες στο Καταφύγι, στην Καστανιά, στη Μούχα και στο Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που τους απασχολούν και υπογράμμισε: «Τα  χωριά στον ορεινό μας όγκο θα πρέπει να στηριχτούν από το Δήμο Καρδίτσας με κάθε τρόπο για να μην ερημώσουν. Η γραφικότητά τους είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για το Νομό μας το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να αξιοποιήσουμε προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης. Επιπλέον η πλευρά της Λίμνης Πλαστήρα όπου βρίσκεται το Φράγμα, δεν έχει αναδειχθεί σχεδόν καθόλου από την απερχόμενη δημοτική διοίκηση. Αυτό είναι μεγάλο λάθος που πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Μόλις αναλάβουμε τα ηνία στον Δήμο θα συνεργαστούμε στενά με τις τοπικές κοινωνίες, τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες της περιοχής για προωθήσουμε τις κατάλληλες λύσεις».

Ο κ. Παπαλός επισήμανε ότι «η «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ» στο πρόγραμμά  της έχει συγκεκριμένες προτάσεις για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο Δήμο και να αποκτήσει νέα δυναμική ο τομέας του τουρισμού στην περιοχή μας».

Τέτοιες προτάσεις είναι:

  • Έκδοση νέου έντυπου τουριστικού υλικού και DVD για το Δήμο Καρδίτσας με τα αξιοθέατα, τα αρχαιολογικά μνημεία, τους επισκέψιμους χώρους, για αξιοποίησή του σε τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και προώθησή του στο κοινό μέσω εκθέσεων, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων.
  • Χρηματοδότηση της παρουσίας του Δήμου Καρδίτσας σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού.
  • Χρήση των νέων τεχνολογιών και των Κοινωνικών Δικτύων για τη δυναμική προβολή του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.
  • Δημιουργία Πρότυπου Παραλίμνιου Κέντρου Αναψυχής στο μεγάλο πάρκιγκ της ΔΕΗ, στο Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα.
  • Δημιουργία πάρκου ελληνορωσικής φιλίας για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού προς Καταφύγι – Ιερά Μονή Πέτρας – Καστανιά – Μούχα – Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα – Ιερά Μονή Πελεκητής.
  • Δημιουργία δυναμικού τουριστικού περιπτέρου στο «Δέλτα» Ραχούλας – Καστανιάς ( Μνημείο Εθνικής Αντίστασης) και εγκατάσταση σε αυτό ηλεκτρονικών συστημάτων προβολής διαφημιστικών σποτ τοπικού ενδιαφέροντος και χρήσιμων οδηγιών περιήγησης προς τους επισκέπτες.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία η Γ.Σ. Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τιμήθηκε η παγκόσμια ημέρα Ρομά στους Σοφάδες