Ειδήσεις

Κ. Τσιάρας : Κύριος εκφραστής της παραγωγικής Ελλάδας η ΝΔ.


Από την περασμένη Κυριακή και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι Έλληνες πολίτες έχουν μπροστά τους ξεκάθαρη την μεγάλη, την πλήρη εικόνα του πολιτικού μας συστήματος. Μια εικόνα με ισχυρές αντιθέσεις, που διακατέχεται από τη μία από το γκρίζο μιας ανίκανης διακυβέρνησης που βουλιάζει στο δυσώδες τοπίο του σκανδαλώδους διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Και από την άλλη μια εικόνα, στην οποία διαφαίνεται καθαρά το διαυγές των τεκμηριωμένων θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά από μακρά περίοδο ειλικρινούς αυτοκριτικής και ενδοσκόπησης για τα πεπραγμένα και τις παραλήψεις της δικής της διακυβέρνησης, η ΝΔ κατάφερε να αποφύγει το βαθύ τούνελ της εσωστρέφειας. Και με τον συγκροτημένο, ρεαλιστικό, πραγματιστικό της λόγο, κατάφερε να εκφράσει τα πιο δυναμικά, τα πιο παραγωγικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Κατάφερε να εκφράσει γνήσια τις αγωνίες και τις προσδοκίες της υγιούς επιχειρηματικότητας, που αποστρέφεται τον κρατισμό και την κρατικοδίαιτη ανάπτυξη. Κατάφερε να μιλήσει στην καρδιά του ιδιωτικού τομέα, του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία που πασχίζει καθημερινά να αποφύγει τα λουκέτα, τα οποία φέρνει σαν τσουνάμι η υπερφορολόγηση που επιβάλλει η αριστερή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα.

Μπόρεσε να εκφράσει -και εκφράζει πλέον αυθεντικά- τους Έλληνες αγρότες που βλέπουν τις τιμές των εφοδίων να αυξάνονται δραματικά. Τους μικροκαλλιεργητές της ελληνικής περιφέρειας που αγωνιούν για την παραγωγή τους, η οποία χάνει συνεχώς έδαφος σε όρους διεθνούς ανταγωνιστικότητάς και παραμένει αδιάθετη στα χωράφια.

Εκφράζει ξεκάθαρα τις αγωνίες των μισθωτών, οι οποίο βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας. Τους υπαλλήλους του δημοσίου που αποστρέφονται τη μιζέρια της στασιμότητας και προσβλέπουν στις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα.

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Νέα Δημοκρατία απέφυγε την εύκολη υποσχεσιολογία. Αντίθετα, επένδυσε στην δύσκολη, στην σκληρή αλήθεια. Και, μιλώντας με αριθμούς, κατάφερε να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό ξεπερνώντας τα παραδοσιακά, στενά όρια της εκλογικής μας βάσης. Και από σταθερός δημοκρατικός πυλώνας της κεντροδεξιάς, η ΝΔ μετατράπηκε στον κύριο πολιτικό εκφραστή μιας άλλης Ελλάδας. Χωρίς να απωλέσει ούτε ίχνος από το κοινωνικό της πρόσωπο, έγινε ο χώρος πολιτικής συνάντησης των παραγωγικών τάξεων της πατρίδας μας. Ο χώρος πολιτικής συνάντησης των Ελλήνων που ξέρουν και μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά για την ασφαλή έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική κρίση.

Απέναντι στη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση, η ΝΔ αναλαμβάνει να εκφράσει τη δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα, που ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Την Ελλάδα που ξέρει να προσελκύει νέες επενδύσεις και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

 

*του Κώστα Τσιάρα, βουλευτή Καρδίτσας και Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ

Προηγούμενο άρθρο Χειμερινό ωράριο καταστημάτων 2016
Επόμενο άρθρο Ασ. Σκόνδρα : Τη λέξη «φιλότιμο» τη γνωρίζει η κυβέρνηση Τσίπρα;