Ειδήσεις

Μάγεψε μικρούς και μεγάλους η Παυσιλυπούπολη


Με πανηγυρικό τρόπο, πολλές εκπλήξεις και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου άνοιξε επίσημα το βράδυ της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου η αυλαία των εορταστικών  εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Δήμος Καρδίτσας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το ΕΒΕ.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων  η “Παυσιλυπούπολη”, το θεματικό πάρκο με τα ξύλινα σπιτάκια που στήθηκαν στο άλσος του Παυσιλύπου συνθέτοντας ένα μοναδικό εορταστικό σκηνικό, ένα χώρο διασκέδασης και δημιουργικότητας που μάγεψε μικρούς και μεγάλους που το επισκέφθηκαν και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων Καρδιτσιωτών και επισκεπτών μέχρι και τις 6 Ιανουρίου 2017 που θα παραμείνει ανοικτό.

Η επίσημη τελετή έναρξης ξεκίνησε με την «Ποδηλατάδα με τον Αϊ- Βασίλη». Ο Αϊ- Βασίλης και η παρέα του, δεκάδες μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες  ξεκίνησαν   από τον σταθμό του ΟΣΕ προς το άλσος Παυσιλύπου, με ενδιάμεσο σταθμό της ποδηλατάδας την κεντρική πλατεία, οπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία με το μουσικό σχήμα «Ταξιδιώτες» παρουσία πλήθους κόσμου.

Εκεί υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, ενώ ταυτόχρονα ο ουρανός φωτίστηκε από πυροτεχνήματα. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Β. Παππάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασ. Τσιάκος και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, οι οποίοι πέρα από τις ευχές τους προς τους συμπολίτες αναφέρθηκαν στην πρωτοβουλία τους να συνδιοργανώσουν τις φετινές εκδηλώσεις  με στόχο η Παυσιλυπούπολη να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για την πόλη μας κατά την εορταστική περίοδο, αναδεικνύοντας το δυναμικό της περιοχής και χαρίζοντας πολλές στιγμές χαράς, παιχνιδιού και δημιουργικότητας στους επισκέπτες της.

Στη συνέχεια με τη Φιλαρμονική ορχήστρα επικεφαλής και τον κόσμο να ακολουθεί σχηματίστηκε μια χαρούμενη πομπή που κατέληξε στην «Παυσιλυπούπολη». Εκεί τα μέλη της Φιλαρμονικής έπαιξαν εορταστικούς σκοπούς, ενώ ακολούθησε επίδειξη λαικών χορών από το Δημοτικό Χορευτικό «Μαίρη Ιωαννίδου και το δρώμενο «Ο παραμυθάς στον χρόνο» από το Τέχνης Παίδευσις – Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας.

Στη συνέχεια  μικροί και μεγάλοι περιηγήθηκαν στα σπιτάκια των δραστηριοτήτων απολαμβάνοντας στιγμές δημιουργικότητας και διασκέδασης, ενώ επισκέπτονταν και το αναψυκτήριο του Παυσιλύπου για Face – painting που πρόσφερε το Κέντρο αισθητικής & αντιγήρανσης “KRIKELI’S + spa.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιελάμβανε το πρωί στο σπίτι των δραστηριοτήτων τη δράση «Μικροί κηπουροί εν δράσει» από την Αντιδημαρχία Πρασίνου Δήμου Καρδίτσας και το απόγευμα στον ίδιο χώρο την εκδήλωση «Το σημερινό παιδί, ο αυριανός χρήσιμος πολίτης» από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο E-SCHOOL . Επίσης στο Σπίτι της πόλης & του Νομού τη δράση “Φροντίζοντας τον φίλο μου στο σχολείο» από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Παράρτημα Καρδίτσας το πρωί και  το απόγευμα. Εργαστήρι & έκθεση φωτογραφίας της ΛΕΦΚΚ

Οι ίδιες δράσεις περιλαμβάνονται και στο πρόγραμμα της Τρίτης 6  Δεκεμβρίου

          Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων θα είναι και φέτος η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Περιφέρεια

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για τον Νικόλαο Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο 1η Συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας