Ειδήσεις

Μέτρα στήριξης ζητούν φορείς της Καρδίτσας


Δυναμική κινητοποίηση με αυτοκινητοπομπή θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τετάρτη φορείς της Καρδίτσας, μετά από σχετική πρωτοβουλία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, η Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης-Αναψυχής, τα Σωματεία των οπωροπαντοπωλείων, των συνεργείων αυτοκινήτων και των φωτογράφων, η Επιτροπή των τουριστικών λεωφορείων, η Ένωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ και αρκετοί ακόμη ζητούν, κατά κύριο λόγο, ουσιαστικές λύσεις στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Έτσι, λοιπόν, στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης θα οργανώσουν αυτοκινητοπομπή η οποία θα ξεκινήσει από τον χώρο της εμποροπανήγυρης.

Το πρωί της Δευτέρας εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου αναλύοντας το διεκδικητικό πλαίσιο και καλώντας όλους τους πληττόμενους σε μαζική συμμετοχή.

Πιο αναλυτικά, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων διεκδικεί:

Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

 • Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
 • Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων
 • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
 • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
 • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
 • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
 • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό  νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .

 • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
 • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
 • Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Ένας για όλους, όλοι για έναν».

Μέχρι σήμερα αποφάσεις για συμμετοχή στην αυτοκινητοπομπή έχουν πάρει οι παρακάτω φορείς:

-Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας

-Ομοσπονδία ΕΒΕ Καρδίτσας

-Σωματείο Οπωροπαντοπωλείων Ν. Καρδίτσας

-Ένωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ Νομού Καρδίτσας

-Επιτροπή Τουριστικών Λεωφορείων Καρδίτσας

-Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Καρδίτσας

-Σωματείο Συνεργείων Αυτοκινήτων Ν. Καρδίτσας

-Σωματείο Φωτογράφων Ν. Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι....άλλες συνέπειες του Ιανού - Της Περιβαλλοντικής Κίνησης Εξόρμηση για την προστασία της Οξυάς
Επόμενο άρθρο Τσιάρας: Θα επαναφέρουμε ρύθμιση για τη μη παραγραφή στα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης