Μέτρο 6.1 Νέων Γεωργών – Ενημέρωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

27 Απριλίου 2016

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Λάρισας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους νέους γεωργούς, νέους  κτηνοτρόφους και νέους μελισσοκόμους, προκειμένου  να ενημερωθούν για  το Μέτρο 6.1  (Νέων Γεωργών) του  Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 από την προδημοσίευση του.

Σκοπός της Προδημοσίευσης  είναι η βασική και σε αδρές γραμμές ενημέρωση  σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας των νέων και τη δημιουργία της αγροτικής εκμετάλλευσης με τη δήλωση της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) ή Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και ελέγχου (ΟΣΔΕ) του 2016 και μέσα στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει η λεπτομερής και αναλυτική Πρόσκληση για την υποβολή των φακέλων.

Στόχος του μέτρου είναι η αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων γεωργών, κτηνοτρόφων  και μελισσοκόμων  μέσω της παροχής οικονομικών και άλλων  κινήτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεών τους στον αγροτικό τομέα.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο 6.1 έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας εγγεγραμμένοι στο (Ο.Σ.Δ.Ε.) 2016 που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δωδεκάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους πληρούνται αθροιστικά και οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Α) έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και φερεγγυότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους.

Β) Είναι μόνιμοι κάτοικοι  δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και οικισμού και έχουν έδρα της αγροτικής επιχείρησης εντός της ίδια Περιφέρειας.

Γ) Η γεωργική τους εκμετάλλευση να έχει ελάχιστο μέγεθος παραγωγής ακαθάριστης αξίας , απόδοσης  8.000 € σύμφωνα με τους δείκτες που περιέχονται στην προδημοσίευση.

Δ) Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία ανάληψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.

Ε) Υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο, μέγιστης χρονικής διάρκειας έως 4 ετών με δεσμευτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων.

Το ύψος ενίσχυσης διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία της περιοχής μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου, τον προσανατολισμό (φυτική, ζωική ή μελισσοκομία) της παραγωγής της εκμετάλλευσης. Μέγιστο ποσό είναι τα 22.000 € (ζωική παραγωγή  στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές), ενώ για και για τις πεδινές φυτική παραγωγή και μελισσοκομία τα 17.000 €.

Την αναλυτική προδημοσίευση του Μέτρου 6.1 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν, προμηθευτούν από τους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr  και www.agrotikianaptixi.gr.

Επίσης για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο 10 και 11  ισόγειο της Δ/νσης   Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας στο τηλέφωνο 2413 511 134-137 και 172.

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031EC