Με άρωμα… Βινύλιο στο Μελισσοχώρι


Tags |

Πιστοί στο ραντεβού τους οι ραδιοπειρατές συναντήθηκαν φέτος την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου μετατρέποντας την πλατεία σε στούντιο με πικάπ, κασετόφωνα κονσόλες, equalizer, ενισχυτές μεγάφωνα, λυχνίες δίσκους από Βινύλιο, συλλεκτικά 45αρια, κασέτες, κεραίες και…
το ράδιο “Μελισσοχώρι” κλείδωσε στην μπάντα των Fm και βγήκε στον αέρα!!!
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ και σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης Άρχισαν οι πρώτες αφιερώσεις που ξύπνησαν νοσταλγικές μνήμες στους παρευρισκόμενους.
Στη ροή της εκπομπής και αφού έγινε αναφορά στο Γιάννη τον αισθηματία, το ξανθό αγόρι, το ράδιο Σύρος και το Σάκη studio 2001 που λείπουν από κοντά μας, αρχισαν οι πρώτες αφιερώσεις με το κλασικό ντριν του τηλεφώνου να διακόπτει την εκπομπή κι ο αέρας να γεμίζει από ρομαντικά λόγια  και καλλιτεχνικά ψευδώνυμα  της εποχής του 70 και του 80.
Αν και ήταν όλοι αρκετά απορροφημένοι στα πηγαδάκια λες κι είχαν μετακομίσει εντελώς φυσικά πίσω στο χρόνο, αρκετοί έμπαιναν στον πειρασμό να αφήσουν ένα αποτύπωμα στην εκπομπή με επιλογές τραγουδιών συνοδευόμενες με τα απαραίτητα σχόλια. Το μόνο που θύμιζε το σήμερα ήταν η μπύρα “στίλβη” .
Στο πρωτότυπο διάλειμμα της μουσικής για το πώς γνωρίστηκε με τη γυναίκα του μέσω του πειρατικού σταθμού  μίλησε σε ζωντανή συνέντευξη- εξομολόγηση στον Κώστα 3 23, ο Μάκης  “το μελαγχολικό χωριατόπαιδο”και  δίνοντας το δικό του χρώμα στην εκπομπή είπε ότι ιδιόχειροι, αυτοσχέδιοι, πειρατικοί σταθμοί έδιναν στους νέους της εποχής διέξοδο στην καθημερινότητα, βήμα έκφρασης, προσωπικό χώρο, προνομιούχο τρόπο επικοινωνίας με τους ακροατές του ραδιοφώνου.
Τη θεματική εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ένωσης προέδρων τοπικών κοινοτήτων Νομού Καρδίτσας κύριος Ευάγγελος Λύτρας, ο Πρόεδρος τοπικής κοινότητας ο πρόεδρος της ένωσης μορφωτικών συλλόγων Νομού Καρδίτσας κ Μανώλης Στεργιόπουλος,  πρώην πρόεδρος της ένωσης πολιτιστικών συλλόγων Νομού Καρδίτσας ο κ Μάκης Χαρμπας, η πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Μελισσοχωρίου Αρετή Ζιάκα καθώς επίσης και ο πρόεδρος της ένωσης αγραφιώτικων χωριών και πρώην Δήμαρχος Ιτάμου κύριος Βασίλης Τσαντήλας.
Από τους παρευρισκόμενους ιδιαίτερη συμβολή στην υλική υποδομή της βραδιάς είχαν εκ μέρους του δήμου Σοφάδων ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠΣ κ Ταξιάρχης Ευαγγελογιαννης και ο Πρόεδρος Τ.Κ. Λεονταρίου κύριος Αντώνης Σαλαγιάννης.
Ευχαριστούμε επίσης τη θεσσαλική Ζυθοποιία που “επιδοτησε” τη βραδιά με την Καρδιτσιώτικη και βραβευμένη μπύρα Στίλβη.
..Και από χαιρετίστηκαν με σχέδια ήδη για την επόμενη εκπομπή της πλατείας και ανάμεικτα συναισθήματα.
Στην υγειά σας ..  έως το ραντεβού μας του χρόνου φίλοι πειρατές των FM και των μεσαίων ραδιοκυμάτων.

Ζωή Βαϊοπούλου
ΠρόεδροςΤ.Κ . Μελισσοχωρίου