Ειδήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, η 3η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού που οργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με συνδιοργανωτή το Δήμο Καρδίτσας.

Αυτή τη φορά ο κόσμος αγκάλιασε ακόμα πιο θερμά και δυναμικά τη διοργάνωση αποδεικνύοντας το πόσο ανάγκη έχει από τέτοιες εκδηλώσεις. Ήταν μια βραδιά πραγματικού γλεντιού που έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να διασκεδάσουν υπό τους ήχους δημοτικών τραγουδιών και να ξεφύγουν, έστω και για λίγο, από την καθημερινότητα.

Ειδικά για τους Συλλόγους – μέλη της Ένωσης, που στήριξαν εμπράκτως την εκδήλωση, ήταν και μια  ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους.

Η ευχή όλων για μια κοινή συγκέντρωση έγινε πραγματικότητα και τώρα ο στόχος είναι να ξανανταμώσουμε σύντομα και η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει θεσμός.

Αυτό ακριβώς υπογράμμισε, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος. Ευχαριστώντας τόσο τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, όσο και τους μουσικούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ο κ. Στεργιόπουλος ευχήθηκε η νέα αυτή χρονιά που ξεκινά για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους να είναι ακόμη πιο δημιουργική. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πολιτισμός είναι κάθε τι που ξεκινάει από τους ίδιους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και είναι ο μόνος τρόπος για να αντισταθούμε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Τέλος, ο κ. Στεργιόπουλος δεσμεύτηκε ότι η Ένωση θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Συλλόγων και κάλεσε και τους ίδιους τους εκπροσώπους τους να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, και κυρίως μέσα από τον εθελοντισμό, στην καλύτερη δυνατή οργάνωση τόσο του 33ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου όσο και της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» για τα οποία οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Συμμετείχαν (εθελοντικά και αφιλοκερδώς) οι μουσικοί: Βασίλης Νταράλας (τραγούδι), Χρήστος Κιτσόπουλος (κλαρίνο), Φαίδρα Διαμάντη (τραγούδι), Γιάννης Σερίφης (κρουστά) και Βασίλης Καλαμπάκας (λαούτο). Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων τους ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους, όπως επίσης και τον κ. Βασίλη Τσικρίκα για την ευγενική του χορηγία στο θέμα της υποστήριξης του ήχου, αλλά και το Δήμο Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύμπραξη Τουρισμού και Marketing Plan αποκτά η Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Γ΄ Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης για την Καρδιτσιώτισσα Θ.Τσιτσιπά