Μητρόπολις των Θεσσαλών

16 Νοεμβρίου 2017

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών έλαβε χώρα ένα πρόγραμμα διαλέξεων για την Αρχαία Μητρόπολη και το Ναό του Απόλλωνα της Αρχαίας Μητρόπολης. Συγκεκριμένα, στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου, το οποίο κατακλύσθηκε από αρχαιολόγους, ερευνητές και αρχιτέκτονες, είχαμε μια σειρά διαλέξεων για την Αρχαία Μητρόπολη.

Στην αρχή, ο αρχαιολόγος κ. Μπάμπης Ιντζεσίλογλου ο οποίος πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του Ναού, έκανε μια αναδρομή χρησιμοποιώντας φωτογραφικό υλικό σε όλα τα στάδια ανάδειξης του Ναού και την εύρεση του μοναδικού αγάλματος του Θεού Απόλλωνα. Στη συνέχεια ο κορυφαίος Έλληνας αρχαιολόγος και διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Μανόλης Κορρές μίλησε για την αρχιτεκτονική του Ναού του Απόλλωνα της Αρχαίας Μητρόπολης. Τέλος η κα. Μανιδάκη Βασιλεία, αρχιτέκτων και εργαζόμενη στην υπηρεσία συντήρησης των μνημείων Ακροπόλεως, αναφέρθηκε στον αρχιτεκτονικό διάκοσμο, τα κιονόκρανα και στην κεράμωση του Ναού.

Θεωρούμε ότι η όλη εκδήλωση αυτή θα αποβεί ιστορική για την Τ.Κ Μητρόπολης, καθ’ότι όλο το ακροατήριο (κατά βάση επιστημονικό) έμεινε κατάπληκτο για τα πολύ σπουδαία αυτά ευρήματα και εξέφρασαν ζωηρό ενδιαφέρον να επισκεφτούν και να θαυμάσουν τόσο το Ναό, όσο και τα ευρήματα που κοσμούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ο αρχαιολόγος κ. Μπάμπης Ιντζεσίλογλου προχώρησε με μια σειρά επιχειρημάτων στη διαπίστωση ότι η Αρχαία Μητρόπολη υπήρξε ‘‘Μητρόπολις όλων των Θεσσαλών’’.

Η συμβολή του κ. Μπάμπη Ιντζεσόλογλου στην ανάδειξη της Αρχαίας Μητρόπολης είναι ανεκτίμητη, διότι με μια σειρά διαλέξεων που έχει πραγματοποιήσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Βερολίνο-Παρίσι-Κρακοβία-Βοστώνη) προβάλλει την ιστορία και τον αρχαίο πολιτισμό του τόπου μας, της Μητρόπολης Καρδίτσας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο πρώην Δήμαρχος Μητρόπολης κ. Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Ιτάμου κ. Τσαντήλας Βασίλειος και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μητρόπολης κ. Κουκουζέλης Γεώργιος.

 

Ο Πρόεδρος Τ.Κ Μητρόπολης

Κουκουζέλης Βάιος

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829