Μη ζητάτε απλά espresso. Αναζητήστε τον Kimbo Espresso!

17 Μαρτίου 2017

kimbo1Ο καφές είναι ρόφημα που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι αγαπούν και τον συμπεριλαμβάνουν στην καθημερινότητά τους, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, ειδικά το πρωί.

Υπολογίζεται ότι η διαδικασία ετοιμασίας του ροφήματος επαναλαμβάνεται παγκοσμίως πάνω από 400 δισεκατομμύρια φορές τον χρόνο.

Η ιστορία του καφέ χάνεται στα βάθη του χρόνου. Γνωρίζουμε ότι ξεκίνησε από την Αιθιοπία, με την ποικιλία καφέα η αραβική, που είναι ένας θάμνος. Οι ντόπιοι είτε τον μασούσαν είτε τον άλεθαν σε μικρούς κόκκους. Η πρώτη επίσημη αναφορά χρήσης του, εμφανίζεται στα μέσα του 15ου αιώνα στα μοναστήρια Σούφι της Υεμένης.

kimbo2Η προέλευση του ονόματός του προέρχεται από την αραβική λέξη قهوة (qahwa). Πρόκειται για παραφθορά της αρχικής του ονομασίας qahwat al-būnn, που σημαίνει «κρασί του κόκκου», καθώς λόγω του ότι το Κοράνι απαγορεύει το αλκοόλ, οι άραβες χρησιμοποιούσαν τον καφέ ως υποκατάστατο. Έτσι όταν ο καφές έφθασε στην Ευρώπη, οι Ευρωπαίοι τον ονόμασαν «αραβικό κρασί».

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον καφέ. Ένας από αυτούς είναι ο μύθος των κατσικιών που χορεύουν. Σύμφωνα με το μύθο, ένας Αιθίοπας γιδοβοσκός παρατήρησε πως τα κατσίκια του γίνονταν πιο ενεργητικά και δραστήρια όταν κατανάλωναν τους καρπούς του φυτού του καφέ. Άλλος μύθος λέει πως δόθηκε στον Μωάμεθ από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ για να είναι δυνατός.

kimbo3Στην Ευρώπη ο καφές ήρθε τον 16ο αιώνα, μέσω των Ιταλών που είχαν ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο. Έφθανε ως έτοιμο προϊόν, καθώς οι Άραβες απαγόρευαν την εξαγωγή των σπόρων. Αρχικά τον απολάμβαναν ανώτερης τάξης άτομα, σαν εξωτικό προϊόν πολυτελείας. Στον λαό πέρασε το 1600, όταν ο Πάπας Κλήμης Η’ αντί να τον αφορίσει ως ισλαμική απειλή (όπως τον συμβούλευσε ο κύκλος του) τον δοκίμασε και τον βάφτισε χριστιανικό ρόφημα. Το πρώτο καφεκοπτείο ήταν Ιταλικό και άνοιξε το 1645.

Τα είδη του καφέ είναι πολλά. Από τα πιο γνωστά είναι ο καφές Espressο, ο οποίος υπάρχει εδώ και 10 αιώνες τώρα, αλλά μόλις στις αρχές του 20ου αιώνα οι άνθρωποι άρχισαν να παρασκευάζουν το γνωστό μας ρόφημα. Πρωτοεμφανίστηκε στο Μιλάνο και αρχικά ήταν χειροποίητος, με τη διαδικασία παρασκευής να είναι αρκετά χρονοβόρα. Έτσι κατασκευάστηκαν οι πρώτες μηχανές Espresso. Ο όρος είναι κανονικά Café – espress, που σημαίνει φρέσκος καφές ή κατά παραγγελία.

kimbo4Εταιρεία με 50 χρόνια πείρα στη παραγωγή espresso καφέ είναι η KIMBO, με τέλεια χαρμάνια και ρίζες από τη Νάπολη. Αφιερωμένο σε γευσιγνώστες καφέ, ο Kimbo Espresso αφυπνίζει τις αισθήσεις, με την πυκνή χρυσή του κρέμα και τη γλυκιά ισορροπημένη γεύση σοκολάτας. Ο καφές KIMBO είναι  ένα κράμα  της γλυκύτητας του καφέ Βραζιλίας, με την υπόνοια καρυκεύματος του Ινδικού καφέ και την χαρακτηριστική οξύτητα των καφέδων της Κεντρικής Αμερικής.

Η διάθεσή του στην περιοχή μας ξεκίνησε πριν λίγους μήνες. Μπορούμε να τον απολαύσουμε σε επιλεγμένα καφέ με τα οποία συνεργάζεται ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Καρδίτσα κύριος Κωνσταντίνος Τρύπας. Στον όμορφο χώρο που διατηρεί μπορείτε να δοκιμάσετε τις ποικιλίες Kimbo Espresso και να τον αναζητάτε στις εξόδους σας με το όνομά του. Στα άμεσα πλάνα είναι η διοργάνωση event με κέντρο τι άλλο; Φυσικά τον καφέ Kimbo Espressso Italiano.

Kimbo Espressso Italiano

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Καρδίτσας

Κων/νος Τρύπας

6976956055

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC