Ειδήσεις

Μουζάκι, Αργιθέα και Άγραφα στο Αλάτι της γης


O Aρχαιολογικός Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» είχε την τιμή να φιλοξενήσει στις 13-14 Νοεμβρίου την εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» που επιμελείται και παρουσιάζει ο καθηγητής Εθνομουσικολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Λάμπρος Λιάβας.

Το μουσικό αφιέρωμα περιελάμβανε τραγούδια και χορούς από Μουζάκι – Αργιθέα – Άγραφα, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Κωνσταντίνου Δημόπουλου. Στην άρτια οργάνωση από τον Aρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου « ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» συντέλεσαν φυσικά με την συμμετοχή τους οι χορευτές – μέλη μας, καθώς και οι σύλλογοι Βαθύλακκου και ΕΛΟΚ Μεγάλων Καλυβίων.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παρακάτω μέλη του Aρχαιολογικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου « ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» που με τα εδέσματα τους (πίτες – γλυκά) συμμετείχαν στο γλέντι της εκπομπής: Βούλα Λάππα, Χριστίνα Σπύρου, Ελευθερία Σερίφη, Άννα Τζουβάρα, Μαρία Κωστοπούλου, Βάσω Ντίνα, Δώρα Κοσμά, Αθηνά Δημητρίου, Ελένη Μπίτου, Βίκυ Ζιάκα, Εύη Αργυρίου, Μαρία Τσιάκαλου, Κωνσταντία Νταβέλη, Γεωργία Κορώνη, Βικτωρία Κρύου, Ισμήνη Οικονόμου, Μαρία Παππά, Βούλα Τρίχα, Θεόδωρο Σέμπρο, στις κυρίες από το σύλλογο των Μεγάλων Καλυβίων, καθώς και το κρεοπωλείο Τρικάλων « Τζιωρτζιώτης Αθανάσιος».

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ιερείς από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μουζακίου Ηλία Νακόπουλο και Ηλία Κανναβό, τον διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Βασιλείου Νικόλαο και τον Τιμολέοντα Τιμολέων για τη παραχώρηση της οικίας του, για τα εξωτερικά γυρίσματα της εκπομπής.

 

Προηγούμενο άρθρο Στις 24/11 το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Προτάσεις της Μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης