Ειδήσεις

Μουσείο πόλης ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή Παλαμά


Την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση ΑΤ07 του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», με τίτλο «Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων», ετοιμάζει ο Δήμος Παλαμά.

Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση των Δήμων της Χώρας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, καθώς και παραχωρημένης ακίνητης περιουσίας σε αυτούς, γιαδιάστημα τουλάχιστον 15 ετών μετά και την οριστική παραλαβή του προτεινόμενου έργου. Στην ομάδα Α που θα υποβάλει πρόταση ο Δήμος  θα χρηματοδοτηθούν έργα που αφορούν:

Την επανάχρηση ανενεργών εμβληματικών κτιρίων, που βρίσκονται εντός οικισμού. Ωςεμβληματικά κτίρια ορίζονται τα κτίρια με «ταυτότητα» ή συμβολικό χαρακτήρα πουαποτελούν για κάποιο λόγο τοπόσημο ή σύμβολο. Είναι κτίρια με ξεχωριστό κοινωνικό,ιστορικό, πολιτιστικό ενδιαφέρον, με αρχιτεκτονική, μοναδικότητα ή πρωτοπόρο σχεδιασμό.Σχετίζονται με την κοινωνική ιστορία των πόλεων και έχουν συμβάλει ή επιδράσει, ωςσημεία αναφοράς στη δημιουργία ή την καθιέρωση της «ταυτότητας» της πόλης.

Η πρόταση του Δήμου θα είναι για αγορά και αλλαγή χρήσης του ΄΄Μύλου Καρακίτσιου΄΄ που βρίσκεται στην πλατεία ΄΄Αναγεννήσεως΄΄ και θα χρησιμοποιηθεί σαν μουσείο της πόλης του Παλαμά, σαν ένας διαρκής εκθεσιακός χώρος, χώρος εκδηλώσεων και σεμιναρίων και γενικά, όπως αναλυτικά θα αναφέρεται στην τεχνική έκθεση που θα υποβληθεί.

Στις 30/12 έγινε η φωτογραμμετρική αποτύπωση των κτιρίων και του χώρου γενικότερα με χρήση droneκαι ετοιμάζονται οι αρχιτεκτονικές μελέτες και η μελέτη στατικής επάρκειας.

Η προθεσμία υποβολής της πρότασης λήγει στις 31/03/2021.

Παράλληλα ο Δήμος Παλαμά έχει τέσσερες (4) έτοιμες μελέτες για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», οι οποίες θα κατατεθούν μέχρι 15/01/2021, ενώ ετοιμάζει προτάσεις και για όλες τις υπόλοιπες προσκλήσεις του προγράμματος.

Οι τέσσερες μελέτες που είναι έτοιμες και  θα κατατεθούν πρώτες αφορούν:

  • Πρόσκληση ΑΤ05, «Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία»
  • Πρόσκληση ΑΤ08, “SMART CITIES”
  • Πρόσκληση ΑΤ11, «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)»
  • Πρόσκληση ΑΤ12,«Ηλεκτροκίνηση» ενώ έχει ήδη εγκριθεί η μελέτη των Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεά του Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας στο Νοσοκομείο
Επόμενο άρθρο Συμβολική εκδήλωση υποδοχής του νέου χρόνου στη λίμνη Πλαστήρα