Ειδήσεις

Μουσική Εκδήλωση με τίτλο Τ’ αστέρι του βοριά


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και ο Σύλλογος Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση με τίτλο “Τ’ αστέρι του βοριά”, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 και ώρα 9:00μμ., στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας .

Η μουσική ομάδα “Χρόες” με τους Χρ. Διαμαντή (μαντολίνο), Αν. Μαρκαντώνη (ερμηνεία) και Γ. Μπάτρα (πιάνο) θα ερμηνεύσουν τραγούδια που γράψανε από κοινού ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Νίκος Γκάτσος. Η εκδήλωση θα είναι εμπλουτισμένη με κείμενα σχετικά με τα τραγούδια και τα γεγονότα από την συνεργασία των δύο αυτών συνθετών.

Η μουσική ομάδα Χρόες συγκροτήθηκε στην Καρδίτσα το καλοκαίρι του 2004. Έκτοτε διατηρεί μια αισθητή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Επιδίωξή της είναι η ανάδειξη της τέχνης του λόγου και της μουσικής, δηλαδή του τραγουδιού. Το ρεπερτόριό της αποτελείται κυρίως από κομμάτια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, (παλαιότερων αλλά και σύγχρονων) ώστε να έρθει το κοινό σε επαφή με σημαντικά δείγματα – παρακαταθήκες τόσο της μουσικής, όσο και της στιχουργικής – ποιητικής γραφής. Στους πειραματισμούς της ομάδας συμπεριλαμβάνονται επίσης και κάποια κλασικά θέματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως και θέματα από την ελληνική παράδοση.

Η είσοδος στη μουσική εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες:

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας (τηλ. 24410-61564, efakar@culture.gr, http:\\ldepka.culture.gr )

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας (τηλ. 24410-25219, amk@culture.gr, fb/AρχαιολογικόΜουσείοΚαρδίτσας)

Προηγούμενο άρθρο Ανοδική πορεία για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα