Μυρίζει Θεσσαλία στο Παντοπωλείο Αμάραντες Γεύσεις!

17 Νοεμβρίου 2016

 

p1020141Μας αρέσει να βλέπουμε την ελληνική κοινωνία να ανθίζει, μέσα στο βάλτο της κρίσης. Κι αυτό μπορεί να συμβεί στηρίζοντας τις κατά τόπους οικονομίες, με την ανάδειξη τοπικών παραγωγών και προϊόντων.

Τέτοιο παράδειγμα πλεύσης ακολούθησε ο κος Παπαδάκος Αντώνης, που μόλις τον προηγούμενο μήνα εγκαινίασε το κατάστημά του «Παντοπωλείο Αμάραντες Γεύσεις».

p1020144Η πρώτη εντύπωση του καταστήματος, είναι ενός παραδοσιακού παντοπωλείου, με όμορφα σχέδια και αισιόδοξα μηνύματα. Στις Αμάραντες Γεύσεις θα βρείτε δεκάδες επιχειρήσεις τοπικών παραγωγών, με  προϊόντα που επιλέχθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα και κριτήριο την εξαιρετική ποιότητα και το σημαντικό,  σε προσιτές τιμές! Και αυτό το τονίζω καθώς έχουμε συνηθίσει τα τοπικά προϊόντα να τα θεωρούμε ακριβά.  Στόχος της προσπάθειάς του κυρίου Παπαδάκου, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να επιλέξουν και να προμηθευτούν ό,τι καλύτερο παράγουν για τη διατροφή η πλούσια Καρδιτσιώτικη και Θεσσαλική Γη.

p1020169Ο κος Παπαδάκος, δεν έφτιαξε μια επιχείρηση με σκοπόνα εκμεταλλευτεί τους οικονομικούς πόρους διάφορων επενδυτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στοχεύοντας σε πρόσκαιρο ευκαιριακό κέρδος. Κίνητρο δράσης του, η έμπρακτη αγάπη για τον τόπο μας με συγκέντρωση των επιχειρήσεων διατροφής σε ένα χώρο.  Το ταξίδι του από την σύλληψη της ιδέας ως την υλοποίησή του, διήρκησε 8 χρόνια, ξεκινώντας το 2008 – παρακολουθώντας τις τάσεις στροφής του καταναλωτή στα Ελληνικά προϊόντα – με αλλεπάλληλες συναντήσεις με δραστήριους παραγωγούς που σέβονται την παράδοση, αλλά αγαπούν και την καινοτομία.  Έτσι μπήκαν σιγά-σιγά οι βάσεις για να γεννηθεί ένας χώρος με τοπικό χαρακτήρα.

p1020180Ανάμεσα στα προϊόντα που θα βρείτε στο κατάστημά του, εντύπωση μας  έκανε η μαρμελάδα καρότο – κολοκύθα. Πρόκειται για τον παραγωγό Όμηρο-Γιάννη Ντάφο της Οικοτεχνίας «Παραδοσιακόν» ο οποίος το 2015 ήταν υποστηρικτής  οικονομικά και υλικά στο ΤΕΙ Τεχνολογίας και Τροφίμων Καρδίτσας, πηγαίνοντας την μαρμελάδα τους στον διαγωνισμό ecotropelia 2015, όπου κέρδισε τo 1o βραβείο. Θα βρείτε επίσης  ποικιλία, τοπικών κρασιών και αποστάγματα τσίπουρου, το σημείο των τυριών από διάφορα μέρη, όπως Αρσενικό Νάξου γραβιέρα Κρήτης και της Ίου, και ποικιλία αλλαντικώνΤσιανάβας. Τα προϊόντα, καλύπτουν ακόμη και τις απαιτήσεις των χορτοφάγων με διάφορα είδη μανιταριών, τραχανά λαχανικών, αλλά και όσπρια στη παλιά ζυγιστική, άλευρα, ποικιλία σε ρύζια και κατεψυγμένα ψάρια από επιχείρηση μεταποίησης του Νομού. Για τις γιορτές, επιλέξτε να κάνετε δώρο σε συγγενείς, φίλους κα συνεργάτες, ένα καλάθι με κρασιά και τοπικά προϊόντα. Θα πρωτοτυπήσετε και θα τους ευχαριστήσετε.

p1020168Το μήνυμα του κυρίου Παπαδάκου προς τους συμπολίτες μας που σκέφτονται να φύγουν από τον τόπο μας για να αναζητήσουν την ελπίδα σε μεγάλη πόλη ή στο εξωτερικό, είναι να μείνετε εδώ μετρώντας τις δυνατότητες στη παραγωγή τη μεταποίηση ή το εμπόριο. Ακολουθώντας τη δική του διαδρομή, σας παροτρύνει να αναζητήσετε συμβουλές και βοήθεια από τοπικούς οργανισμούς όπως η ΑΝΚΑ και να κάνετε κάτι που θα αναδεικνύει τη χώρα μας και τα αρώματα της προικισμένης Θεσσαλικής γης, κόντρα στους ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Επισκεφτείτε λοιπόν το Παντοπωλείο Αμάραντες Γεύσεις και βρείτε εκεί τον κύριο Αντώνη Παπαδάκο από τον οποίο θα αντλήσετε δύναμη, αισιοδοξία και θα συζητήσετε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, όπως για τον ορεινό όγκο που τόσο αγαπά.

Παντοπωλείο Αμάραντες Γεύσεις

Δημοτική Αγορά Καρδίτσας, κατάστημα Ι-05

Πεζόδρομος  Αθ. Διάκου &Βάλβη

Τηλ: 2441020991

e-mail: amarantesgefseis@yahoo.gr

web-site: www.amarantesgefseis.gr

FB: Παντοπωλείο Αμάραντες Γεύσεις

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31EC