Νέα θυροφράγματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

01 Απριλίου 2019

Την έγκριση για την κατάθεση πρότασης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020 για το έργο της κατασκευής προσθήκης και συντήρησης θυροφραγμάτων στο Δήμο Καρδίτσας έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 215.000 ευρώ και αφορά την υλοποίηση εγγειοβελτιωτικών έργων αξιοποίησης για την αποταμίευση νερού και την άρδευση αγροκτημάτων στις Δημοτικές Ενότητες Κάμπου και Καρδίτσας του Δήμου Καρδίτσας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε : «Με το έργο αυτό επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν την περιοχή. Το συγκεκριμένο έργο αφορά την κατασκευή ενός νέου θυροφράγματος και την επισκευή, προσθήκη και αποκατάσταση της λειτουργικότητας τριών υφιστάμενων θυροφραγμάτων που έχουν κατασκευαστεί στο παρελθόν εντός της κοίτης ποταμών και συλλεκτήρων στην περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Κάμπου και Καρδίτσας. Είναι έργο ουσίας που ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής και των περιουσιών τους».

 

Στοιχεία έργου

Το έργο αφορά την κατασκευή ενός νέου θυροφράγματος και την επισκευή, προσθήκη και αποκατάσταση της λειτουργικότητας τριών υφιστάμενων θυροφραγμάτων που έχουν κατασκευαστεί στο παρελθόν εντός της κοίτης ποταμών και συλλεκτήρων στην περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Κάμπου και Καρδίτσας. Τόσο τα υφιστάμενα όσο και το νέο θυρόφραγμα μετά την ολοκλήρωσή τους θα λειτουργούν είτε ηλεκτροκίνητα είτε χειροκίνητα με ανοιγοκλεινόμενες θύρες που θα ρυθμίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της περιόδου. Ειδικότερα, κατά την έναρξη της αρδευτικής περιόδου οι θύρες θα κλείνουν προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των καλλιεργειών (συγκράτηση των υδάτων και ανύψωση της στάθμης του νερού), ενώ κατά το πέρας της αρδευτικής περιόδου οι θύρες θα ανοίγουν για την αποκατάσταση της ροής στα κατάντη. Βέβαια σε περιπτώσεις καλοκαιρινών βροχοπτώσεων, οι θύρες θα ανοίγουν και θα κλείνουν προσωρινά προκειμένου να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα εν μέσω της αρδευτικής περιόδου. Τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν με την παρούσα μελέτη περιλαμβάνουν τις ακόλουθες επεμβάσεις:

– Θέση επέμβασης (Α): Κατασκευή νέου θυροφράγματος στο συλλεκτήρα Ιταλικό στη θέση Μακρυχώρι

– Θέση επέμβασης (Β): Συντήρηση υφιστάμενου θυροφράγματος στο συλλεκτήρα Ιταλικό στη θέση Μακρυχώρι

– Θέση επέμβασης (Γ): Συντήρηση υφιστάμενου θυροφράγματος στον ποταμό Καράμπαλη στη θέση Καρδίτσα

– Θέση επέμβασης (Δ): Αποκατάσταση λειτουργικότητας υφιστάμενου θυροφράγματος στον ποταμό Καλέντζη στη θέση Σταυρός.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC