Ειδήσεις

Νέος φωτισμός Led στην πόλη της Καρδίτσας


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 του έργου «Ενεργειακή και Αισθητική Αναβάθμιση Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού στην Καρδίτσα (λόγω υφισταμένης υπογειοποίησης)», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Δικαιούχος  και φορέας λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

« Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και την  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, εκσυγχρονίζουμε  το δίκτυο φωτισμού στην πόλη της Καρδίτσας,  τοποθετώντας  φωτιστικά  σώματα  τεχνολογίας LED σε δρόμους όπου έχει ήδη γίνει υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου της ΔΕΗ» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το έργο εντάσσεται στο καινοτόμο σχέδιο ολοκληρωμένων παρεμβάσεων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με τίτλο «Καρδίτσα Πόλη για να ζεις»,  που χρηματοδοτούμε με συνολικό προϋπολογισμό 6,15  εκατομμύρια ευρώ. Το νέο έργο συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου στην Καρδίτσα  με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον,  στη  βελτίωση της ασφάλειας της κυκλοφορίας στις οδούς  παρέμβασης που φωτίζονται με άπλετο και διαυγές φως και οδηγεί  σε σημαντική  μείωση κατανάλωσης ενέργειας και  εξοικονόμηση χρημάτων λόγω της δραστικής μείωσης του κόστους συντήρησης των φωτιστικών. Όλα τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, συντηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι οδοί της Καρδίτσας που φωτίζονται με  Led

-Καποδιστρίου (από το 3ο Δημοτικό Σχολείο έως Τρικάλων)

-Αλαμανή (από Αβέρωφ έως – Ρήγα Φεραίου)

-Κοραή (από 18ης Αυγούστου έως Παπανδρέου)

-Άρνης (από Αζά έως 3ο Δημοτικό Σχολείο)

-Σταμούλη (από Ιεζεκιήλ έως Καποδιστρίου)

-Μεγ. Αλεξάνδρου (από Υψηλάντου έως Διάκου)

-Πλαστήρα (από Υψηλάντου έως Διάκου)

-Κολοκοτρώνη (από Ρήγα Φεραίου έως Μπλατσούκα)

-Αρτεσιανού

-Βότση

-Διάκου (από Αγράφων έως Δ. Εμμανουήλ)  και

-Σαρανταπόρου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ευζώνων).

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία Fashion City Outlet - Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
Επόμενο άρθρο H Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τον Μητρικό Θηλασμό και διαδικτυακά