Ειδήσεις

Νίκος Καραγιάννης: Εν όψει του Συνεδρίου της ΝΔ


Η Νέα Δημοκρατία οδεύει προς το 11ο Συνέδριό της. Το  συνέδριο αυτό  πρέπει να αποτελέσει το επιστέγασμα μιας πορείας που ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου , φιλελεύθερου , κεντροδεξιού ευρωπαϊκού κόμματος.

Είναι πλέον παραδεκτό ότι  όλες οι μεγάλες στρατηγικής σημασίας επιλογές που  φέρουν τη σφραγίδα της κεντροδεξιάς  παράταξης έχουν υιοθετηθεί- είτε το παραδέχονται είτε όχι- από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ακόμη και από εκείνους που κάποτε τις πολεμούσαν σκληρά.

Έγιναν βέβαια και πολλά λάθη τα οποία  τα έχουμε αναφέρει και τα έχουμε παραδεχτεί. Από αυτά κάποια δεν διορθώνονται πλέον, άλλα διορθώθηκαν και άλλα μπορούν και πρέπει να διορθωθούν.

Όπως, άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ως κόμμα έχουμε διδαχθεί και από τα λάθη μας και για άλλη μια φορά είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τη χώρα μας να βγει από την κρίση.

Σήμερα όμως το μεγάλο ζητούμενο είναι η διαμόρφωση ενός αξιόπιστου και εφαρμόσιμου προγράμματος, χωρίς λαϊκισμούς, που θα βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει σιγά-σιγά τη μακροχρόνια οικονομική αλλά κυρίως κοινωνική και αξιακή  κρίση και   θα απαντάει στις προκλήσεις της εποχής διατηρώντας τον ιδεολογικό πυρήνα της παράταξης.

Η Παιδεία, η Δημόσια Υγεία, η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προστασία των αδύναμων και ευπαθών ομάδων αλλά και η στήριξη της μεσαίας τάξης που η τωρινή κυβέρνηση την “έχει τσακίσει”, το Μεταναστευτικό, η διαφάνεια  στην πολιτική ζωή, η ασφάλεια των πολιτών είναι οι σημερινές άμεσεςπροκλήσεις.

Η σημερινή διακυβέρνηση δείχνει καθαρά τον δρόμο που ΔΕΝ  πρέπει να ακολουθήσουμε.

Αποδείχτηκε ότι είναι το αγαπημένο παιδί των δανειστών που υπογράφει τα πάντα  με μοναδικό στόχο τη διατήρηση της εξουσίας. Πού πήγαν άραγε εκείνοι οι ” δήθεν” αγανακτισμένοι;

Με εξοντωτική φορολογία, τιμωρεί τη μεσαία τάξη αλλά και τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα στα οποία δίνει φιλοδωρήματα -θυμίζοντας καθεστώς  Βενεζουέλας- προσπαθώντας να δημιουργήσει κομματικό στρατό.

Είναι η χειρότερη πολιτική στοχευμένης εξαθλίωσης κοινωνικών ομάδων αλλά και αποσάθρωσης και διχασμού της ελληνικής κοινωνίας  που εφαρμόστηκε από τη μεταπολίτευση και μετά.                                                                                                                                                                                                                                                                                  Εμείς έχουμε μπροστά μας μόνο την επιλογή της ανατροπής.

Μένει να το αποφασίσουμε στο συνέδριο και όλοι μαζί να το υλοποιήσουμε.

Νικόλαος Γ. Καραγιάννης

Μαθηματικός- M.Sc  Πληροφορικής

Υπεύθυνος Οργάνωσης ΝΔ για τη Περιφέρεια Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα γυναικών για δυναμική συμμετοχή στην απεργία
Επόμενο άρθρο 7η εθελοντική αιμοδοσία από το ΙΕΚ Καρδίτσας