Ειδήσεις

Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση για τους μαθητές στο Ρέθυμνο


Ποινή που θυμίζει το νόμο «περί τεντυμποϋσμού»  και τη διαπόμπευση των νέων στους δρόμους το 1958, επιβλήθηκε σε  τρεις 15χρονους μαθητές  Γυμνασίου  Ρεθύμνου επειδή συμμετείχαν σε 2ημερη κατάληψη του σχολείου στις αρχές της σχολικής χρονιάς, μετά από καταγγελία του Διευθυντή του σχολείου στον εισαγγελέα. 80 ώρες κοινωνική εργασία –καταναγκαστικό έργο στο Δήμο Ρεθύμνου !!!!!!

Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια των μαθητοδικείων που στήθηκαν και αυτή τη  σχολική χρονιά, σε πόλεις που έγινα καταλήψεις επειδή οι μαθητές τόλμησαν να αγωνιστούν για  τα δικαιώματα τους. Είναι ενταγμένη στην πολιτική της  ποινικοποίησης των αγώνων  με τις δίκες διαδηλωτών  και με το χτύπημα των διαδηλώσεων από τα ΜΑΤ . Τελικά φοβούνται ακόμη και τα μαθητούδια επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, των ταξικών  φραγμών, γεννά αντιστάσεις και ο λαός μας και η νεολαία δεν είναι διατεθειμένοι να σκύψουν το κεφάλι και να σταματήσουν να αγωνίζονται.

Η ποινή επιβλήθηκε προς «συμμόρφωση»!!! και ο διευθυντής  απλά, θέλησε να προσθέσει πόντους στην αξιολόγηση του, αφού «καλός διευθυντής» είναι αυτός που στο σχολειό του δεν γίνονται  καταλήψεις.

Είναι υποκριτική η αντίδραση του υπουργείου για την απόφαση του δικαστηρίου  αφού η πολιτική της κυβέρνησης είναι  υπεύθυνη για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της  νεολαίας στις σπουδές και στη ζωή. Είναι υποκριτική  γιατί επιβλήθηκαν «αναπληρώσεις» μαθημάτων λόγω καταλήψεων από τις Περιφερειακές διευθύνσεις  ακόμη και για μια μέρα κατάληψη, όταν υπήρχαν τόσα κενά εκπαιδευτικών στη διάρκεια της χρονιάς και προσλαμβάνονταν καθηγητές ακόμη και τον Απρίλιο. Είναι υποκριτική, γιατί στην πρόταση Λιάκου  για το λεγόμενο «εθνικό απολυτήριο Γενικού Λυκείου» απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει απολυτήριο ένας μαθητής είναι η υποχρεωτική κοινωνική εργασία!!

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία βρίσκονται απέναντι σε μια ολομέτωπη επίθεση στα  δικαιώματα στη ζωή , στις σπουδές και στη δουλειά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ εντείνει το κλίμα φασιστικοποίησης προκειμένου να συνεχίσει την επιβολή και του νέου μνημονίου. Μοναδική απάντηση στην κρατική βία και καταστολή είναι να βγούμε στο δρόμο του αγώνα, να διαδηλώσουμε, να σπάσουμε το κλίμα της τρομοκράτησης που θέλουν να επιβάλλουν. 

 

Να απαλλαγούν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που καταδικάστηκαν!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Προηγούμενο άρθρο 1ο Αντάμωμα Αγραφιώτικων και Πεδινών χωριών
Επόμενο άρθρο Φιλικός αγώνας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου