Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στους εργολάβους για εγκατάσταση ΑΠΕ

27 Αυγούστου 2020

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, έρχεται προς ψήφιση η τροποποίηση του ΓΠΣ για να απαλειφθεί ο ισχύον περιορισμός των 100 KW, ως εναρμόνιση με το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ.

Η δημοτική αρχή, πλήρως εναρμονισμένη με την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ προχωράει ταχύτατα στην εφαρμογή του περιβαλλοντοκτόνου νόμου που ψηφίστηκε την προηγούμενη περίοδο στη βουλή, που δίνει γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους για να ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του φυσικού και ενεργειακού πλούτου της χώρας. Μέρα με τη μέρα πέφτουν και τα τελευταία φύλλα συκής στην επιχειρηματολογία της δημοτικής αρχής πως είναι ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, αφού με τη σημερινή εισήγηση που φέρνει προς ψήφιση, ανοίγει διάπλατα την πόρτα, δίνοντας διευκόλυνση στους επιχειρηματικούς ομίλους για την εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή. Ένα χρόνο μετά την ωμή παράδοση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ) δημόσιας γης στο μεγάλο κεφάλαιο και νωπές ακόμη τις μνήμες από την καταστολή και τις μετέπειτα διώξεις η Δημοτική Αρχή ακολουθεί την ίδια ακριβώς τακτική

Είναι επίσης προκλητικό, πως εν μέσω του δευτέρου κύματος πανδημίας η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου δεν παίρνει ούτε ένα μέτρο για την υπεράσπιση της υγείας του λαού της Καρδίτσας. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει βγάλει άχνα όλο αυτό το διάστημα για τις τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του δήμου, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αντιθέτως διευκολύνοντας το αντιεκπαιδευτικό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, η πολιτική της οποίας, μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ευθύνονται για τις χιλιάδες ελλείψεις σε Δημόσια σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς, δηλώνει πρόθυμη να στείλει, για δεύτερη χρονιά να αποσπάσει συμβασιούχους στον Παιδικό Σταθμό του ΟΑΕΔ.

Τελικά η μόνη πρεμούρα τους είναι πως θα δώσουν διευκολύνσεις στους εργολάβους για την εγκατάσταση ΑΠΕ!

Διεκδικούμε

 • Να σταματήσει η καταστροφή των Αγράφων με την άμεση ανάκληση των αδειών για τα 2 αιολικά πάρκα στον ιστορικό τόπο της Νιάλας και το ΒοΪδολίβαδο και των υπόλοιπων αδειών για ΑΠΕ στην περιοχή.
 • Να μη τροποποιηθεί το ΓΠΣ Καρδίτσας, που διευκολύνει την εγκατάσταση ΑΠΕ.
 • Η κυβέρνηση να πάρει πίσω όλους τους αντιπεριβαλλοντικούς νόμους που δίνουν γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
 • Απαγόρευση εγκατάστασης ανεμογεννητριών μέσα ή κοντά σε προστατευόμενες περιοχές και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Χωροθέτηση ειδικών ζωνών για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις με κεντρικό σχεδιασμό.
 • Την κατάργηση των «πράσινων» τελών ΑΠΕ και άμεση μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος κατά 30% για κάθε οικογένεια με εισόδημα έως 40.000 ευρώ.
 • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και στο κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων.
 • Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
 • Μείωση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και πετρελαίου.
 • Ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου, για την κάλυψη των αρδευτικών, περιβαλλοντικών αναγκών της περιοχής, με παράλληλη κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων για την παραγωγή φτηνού ρεύματος για το λαό.
 • Αποκλειστικά κρατικός, ενιαίος φορέας για την Ενέργεια, που ως λαϊκή περιουσία, θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
 • Όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην παράδοση των Αγράφων για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Καλούμε σε έκτακτη παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το δημαρχείο στις 6.30 μμ.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Ιανουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031