Να χρηματοδοτηθεί ο δρόμος Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα – Κοινή επιστολή των δημάρχων

12 Οκτωβρίου 2016

Επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε απέστειλαν από κοινού οι Δήμαρχοι Μουζακίου κ. Κωτσός και Πλαστήρα κ. Τσιαντής εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τα έργα που ανακοίνωσε στην Καρδίτσα από τα οποία απουσιάζει ο άξονας Μουζακίου Λίμνης Πλαστήρα, παρότι υπάρχει έτοιμη μελέτη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η επιστολή των δύο δημάρχων είναι η παρακάτω:

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρονδιαβάσαμε τα έργα που ανακοινώσατε και αφορούν  το Νομό Καρδίτσας, αλλά δυστυχώς για μία ακόμη φορά διαπιστώσαμε την παντελή απουσία διαβούλευσης με τους τοπικούς εταίρους αναφορικά μ’ αυτά και όπως είναι φυσικό σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όπου ο σχεδιασμός γίνεται από το κέντρο, να αγνοούνται βασικά ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνίακαι την τοπική ανάπτυξη.

Με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι σ’ αυτά δεν περιλαμβάνεται ένα σοβαρό έργο που αφορά όχι μόνο το Νομό Καρδίτσας, αλλά ολόκληρη τη Θεσσαλία

Αναφερόμαστε στον οδικό άξοναΜουζακίου Λίμνης Πλαστήρα που ενδιαφέρει το σύνολο της Δυτικής Θεσσαλίας και όχι μόνο, καθώς ενώνει τρεις υψηλού επιπέδου τουριστικούς προορισμούς όπως είναι τα Μετέωρα, το Περτούλι και η Λίμνη Πλαστήρα.

Ο κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου θα πυροδοτήσει την τουριστική ανάπτυξη των προαναφερόμενων περιοχών καθώς θα επιτρέψει τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των ενδιαφερομένων τουριστών.

Εδώ να επισημάνουμε ότι ο τωρινός δρόμος που συνδέει το Μουζάκι με τη Λίμνη Πλαστήρα είναι άκρως επικίνδυνος λόγω στενότητας του οδοστρώματος και κυρίως λόγων των μεγάλων κατολισθητικών φαινομένων που μονίμως διακόπτουν την κυκλοφορία στο ύψος της Κερασιάς.

Η επικινδυνότητα, λόγω κατολισθήσεων και στενότητας του υπάρχοντος δρόμου, αλλά και η τεράστια σημασία που έχει ο άξονας στην ανάπτυξη του τουρισμού στη Δυτική Θεσσαλία επιβάλλουν την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση της κατασκευής του δρόμου.

Παράλληλα να θυμίσουμε ότι στη  διάθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται η ολοκληρωμένη μελέτη για τον οδικό άξονα Μουζακίου Λίμνης Πλαστήρα η οποία χρηματοδοτήθηκε από το ΕΑΠΝΑ 2 με συνολικό προϋπολογισμό έργου τα 8.500.000 ΕΥΡΩ

Είμαστε βέβαιοι ότι και εσείς κατανοείτε τη σπουδαιότητα του οδικού άξονα Μουζακίου Λίμνης Πλαστήρα και θα μεριμνήσετε για την υλοποίηση της μελέτης  που έχει πλήρη ωριμότητα διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλίας.

 

 

                              ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ                 ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΤΣΟΣ         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΑΝΤΗΣ

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC