Οικοδόμοι Καρδίτσας: Όλοι στην απεργία της Παρασκευής

21 Ιανουαρίου 2019

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκλητικά κοροϊδεύει τον κλάδο μας εδώ και τρία χρόνια με ψεύτικες υποσχέσεις, που μοιράζει ανέξοδα από την αρχή της διακυβέρνησής της. Έχει οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους να μη μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ως συνέπεια της μακρόχρονης ανεργίας και της μη απόδοσης των ενσήμων τους, που έχουν δουλέψει πραγματικά.

Η αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, που αντιπροσωπεύουν πραγματικές μέρες δουλειάς και ασφάλισης, για τις οποίες ο ασφαλιστικός φορέας (ΕΦΚΑ) έχει εισπράξει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε εισφορές και συνεχίζει να εισπράττει, είναι η επιστροφή στους οικοδόμους της κλεμμένης ασφάλισής τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτός που κλέβει την ασφάλιση των οικοδόμων δεν είναι ο συνήθης ύποπτος, δηλαδή η μεγαλοεργοδοσία, αλλά το ίδιο το κράτος, που βάζει στα ταμεία του έσοδα και δεν αποδίδει τα ένσημα στους δικαιούχους.

Απορρίπτουμε την απάντηση των κυβερνόντων, που μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά στα ταμεία, για να γίνει αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων». Εμείς δε ζητάμε να ξαναπληρώσουμε, για να μας δοθούν τα ένσημα που έχουμε δουλέψει. Απαιτούμε να διανεμηθούν εδώ και τώρα στο ασφαλιστικό μητρώο κάθε δικαιούχου. Όπως ακριβώς συμβαίνει για κάθε εργαζόμενο που δουλεύει, ασφαλίζεται και πληρώνει τις εισφορές του στον ασφαλιστικό φορέα.

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από αυτόν τον αγώνα.

Συνδέεται άμεσα με τη ζωή μας, με τη δυνατότητα να έχουμε σύνταξη.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, είναι ένοχη απέναντι σε χιλιάδες οικοδόμους, που τους έχει αναγκάσει στα 60 και τα 65 χρόνια τους να ψάχνουν να βρουν μεροκάματο, να δουλεύουν στο μαδέρι, ενώ θα έπρεπε ήδη να συνταξιοδοτούνται και να παίρνουν συντάξεις, που να μπορούν να ζήσουν και όχι αυτό το αίσχος, που η κυβέρνηση ονομάζει σύνταξη, στην οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε δικαίωμα.

Συνάδελφοι,

Για να πετύχουμε και να έχουμε αποτελέσματα στον αγώνα μας χρειάζεται να δυναμώσουμε την πάλη μας. Να ριχτούν στη μάχη περισσότερες δυνάμεις.

Η Πανελλαδική Κινητοποίηση του κλάδου, στις 25 Γενάρη, στην Αθήνα, μπορεί να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Μπορούμε και επιβάλλεται να δείξουμε τη δύναμή μας, τη θέληση και την απόφασή μας, αυτόν τον αγώνα να τον φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Γνωρίζουμε καλά ότι μόνο αυτόν το δρόμο έχουμε, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.

Καλούμε όλους τους Οικοδόμους να συμβάλουν στην επιτυχία του αγώνα μας.

Έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για τις λύσεις που έχουμε ανάγκη.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δεκέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031EC