Οι ακολουθίες του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Ιτέα

03 Αυγούστου 2018

Το εσπέρας της Πέμπτης 2 Αυγούστου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στις ακολουθίες του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τ.Κ. Ιτέας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:«Ολόκληρος ο μήνας Αύγουστος είναι αφιερωμένος από την Εκκλησία μας στην Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας.

Έτσι, ψάλλουμε εναλλάξ τον Μικρό και Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την 14η Αυγούστου τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Κοιμήσεως και της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, την 15η κυριώνυμο ημέρα της εορτής, μετά τα εννιάμερα την 23η Αυγούστου και την 31η Αυγούστου, που είναι αφιερωμένη στην κατάθεση της τιμίας ζώνης Της. Τιμούμε την Κυρία Θεοτόκο διότι είναι το πρόσωπο, που μας χάρισε στον κόσμο τον Ιησού Χριστό.

Είναι το μοναδικό πρόσωπο που μέσα από την υπακοή Της στο θέλημα του Θεού αποδίωξε μέσα από τη ζωή Της κάθε κοσμικό φρόνημα, κάθε σαρκική και υλική επιθυμία. Προσέφερε ολόκληρο το είναι Της για να πραγματοποιηθεί το μυστήριο της θείας Οικονομίας, ώστε ο άνθρωπος, που είχε απομακρυνθεί από το Θεό, να επιστρέψει στην προτέρα του κατάσταση και να ενωθεί με Αυτόν. Το πρόσωπο που πραγματοποίησε αυτό το γεγονός είναι η Υπεραγία Θεοτόκος. Κατέβασε το Θεό στη γη.

Ο ιερός υμνωδός μας καλεί να προσδράμουμε στους Ναούς και να υμνήσουμε την Κυρία Θεοτόκο εκτενώς, με πολλές προσευχές και ικεσίες, όλοι εμείς οι αμαρτωλοί αλλά και οι ταπεινοί. Ξέρετε! Όταν αισθανθούμε την αμαρτωλότητά μας γινόμαστε ταπεινοί και προστρέχουμε γονυκλινείς και προσπύπτουμε εν μετανοία, με μετάνοια ενώπιον της Παναγίας. Προσπαθούμε να αλλάξουμε την σκέψη και το μυαλό μας και Την παρακαλούμε ως Μητέρα του Θεού και Μητέρα δική μας να παραγράψει όλα αυτά που κάναμε. Τέλος, ζητούμε την παρουσία Της στη ζωή μας μέσα από τις κραυγές της ψυχής μας. Κι Εκείνη, γνωρίζοντας ότι είμαστε αμαρτωλοί και ταπεινοί μπροστά Της και προσπαθούμε να μετανοήσουμε και να διορθώσουμε τον εαυτό μας, με την προσευχή που της προσφέρουμε, θα έλθει και θα γίνει ένα με εμάς».

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γιώτα Νέγκα - Μη τολμήσεις
Μανώλης Λιδάκης - Στο ίδιο βαγόνι
Ελευθερία Ελευθερίου - Ταξίδι στη βροχή
Αλκίνοος Ιωαννίδης - Του έρωτα σημάδι
Ελεονώρα Ζουγανέλη - Τα πουλιά που ταξιδεύουν
Emigre - Πέφτω
Πασχάλης Τερζής - Γιάννης Βαρδής - Από πείσμα
Γιάννης Πάριος - Έρχονται στιγμές
Βιολέτα Ικάρη - Ράγισε τον κόσμο μου
Μιρέλα Πάχου - Σχοινιά

 


Roxette - Listen to your heart
The Smiths - Bigmouth strikes again
Carlos Santana - You are my kind
Celine Dion - A new day has come
Queen - Living on my own
Gerri Halliwell - It΄s raining men
Wham - Everything she wants
Kool + The Gang - Cherish
Gad - Waves
Simply Red - It΄s only love

 


Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31EC