Ειδήσεις

Οι απανταχού Καρδιτσιώτες έκοψαν την πίτα τους


Στην κατάμεστη από Καρδιτσιώτες αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών επί των οδών Γενναδίου 8 και Ακαδημίας  στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών με την χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας «Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης», την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της εκδήλωσης της κοπής της πίτας του διοργανωτή Συλλόγου.

Εντυπωσιακή η εμφάνιση της 45μελούς χορωδίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Νίκου Ευθυμιάδη, η οποία ερμήνευσε συνθέσεις σύγχρονης μουσικής διάσημων Ελλήνων μουσουργών. Το πολυπληθές Καρδιτσιώτικο ακροατήριο, εμφανώς ενθουσιασμένο, χειροκρότησε θερμά τους συμπατριώτες Καρδιτσιώτες χορωδούς, τον μαέστρο και τους μουσικούς για την εκπληκτική και πολύ ποιοτική συναυλία που παρακολούθησε, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση υπήρξε στο άκουσμα του «τραγουδιού της Καρδίτσας» και της γνωστής «Καραγκούνας». Στο τέλος δε της συναυλίας, ο διοργανωτής Σύλλογος απένειμε τιμητική πλακέτα στον μαέστρο Νίκο Ευθυμιάδη για την πολυετή προσφορά τόσο του ιδίου όσο και του Ωδείου Καρδίτσας «Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης» στον πολιτισμό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της πίτας από τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου Β’ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, κ.κ. Τιμοθέου, Αιδεσιμολογιώτατο π. Ηλία Δροσινό, Προϊστάμενο Ιερέα του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής (Ακαδημίας).

Εν συνεχεία, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου του Δ.Σ. του διοργανωτή Συλλόγου, Κων/νου Κουσαή, πλαισιωμένου από τα μέλη του Δ.Σ., ο οποίος καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τον μαέστρο και τους 45 χορωδούς του Ωδείου Καρδίτσας, αλλά και τους συμπατριώτες μας της Αττικής που έδωσαν και πάλι βροντερό «παρών», όπως πάντοτε και σε όλες τις εκδηλώσεις του κεντρικού αυτού φορέα των Απανταχού Καρδιτσιωτών. Εν συνεχεία, έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα σε κομμάτια που αντιστοιχούσαν σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας αλλά και στους 6 δήμους της ιδιαίτερης πατρίδας μας και το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας, Κων/νος Τσιάρας, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους Καρδιτσιώτες να έχουν μία καλή χρονιά, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2020 θα είναι μία καλύτερη και πιο αισιόδοξη χρονιά για την χώρα μας και για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και τέλος, κάλεσε όλους τους Καρδιτσιώτες να στηρίξουν τις δράσεις του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, που έχουν πάντα ως σημείο αναφοράς την Καρδίτσα.

Άψογη από κάθε άποψη η οργάνωση και της εκδήλωσης αυτής από το Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών, έδωσε την ευκαιρία στους συμπατριώτες μας της Αθήνας και του Πειραιά να απολαύσουν μια Καρδιτσιώτικη καθαρά μουσική γιορτή που θα μείνει αλησμόνητη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο διοργανωτής Σύλλογος μοίρασε σε όλους κομμάτια της βασιλόπιτας, προσέφερε Καρδιτσιώτικο τσίπουρο και κρασί, ενώ διένειμε σε όλους τους μικρούς Καρδιτσιώτες δώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τυχερός Καρδιτσιώτης Ηλίας Ματσούκας, που βρήκε το φλουρί έλαβε σαν δώρο δύο δωρεάν διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στον πολυτελή παραδοσιακό ξενώνα «Το Αρχοντικό» στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου δεξιώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής πριν την εκδήλωση σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας την 45μελή χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας, η οποία μετά τη συναυλία αναχώρησε για την Καρδίτσα.

Μεταξύ του πλήθους Καρδιτσιωτών, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας, Κων. Τσιάρας, ο εκπρόσωπος της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., Θ. Θωμόπουλος, ο πρ. Διευθυντής Δημ. Σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής, Ανδρ. Σκαρτσίλας, ο πρ. Δήμαρχος Ρεντίνας, Κων. Κούτρας, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, Δημ. Ρήτας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μουζακιωτών Αθήνας και Δημοτική Σύμβουλος Μουζακίου, Ολ. Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας, Αθ. Κωφός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας, Ν. Μερεντίτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμοκοβιτών Αθήνας, Έ. Χαντζούλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Λουτριωτών Αθήνας, Αν. Μπαλαμπάνη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βαθυλακκιωτών Αθήνας, Χρ. Ρωμανάς, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Αθήνας, Απ. Φιλίππου, Η Αντιπρόεδρος και η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Μαυρομματιανών Αθήνας, Ηλ. Αντωνοπούλου και Ε. Λιγούτσικου, ο Ταμίας του Συλλόγου Ρεντινιωτών Αθήνας, Κ. Παπαστεργίου, ο Ταμίας του Συλλόγου Καναλιωτών Αθήνας, Χρ. Λιάκος,  ο Ταμίας και το μέλος της Ένωσης Μεσενικολιτών Αθήνας, Γ. Λοτσός & Λ. Ζευγολατάκου και η εκπρόσωπος της Πανθεσσαλικής Στέγης, Τ. Κόγια. Έγγραφους χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές Καρδίτσας, Γ. Κωτσός, Ασ. Σκόνδρα και Σπ. Λάππας, ο Βουλευτής Λάρισας, Χρ. Κέλλας και ο πρ. Βουλευτής Καρδίτσας, Βασ. Μπρακατσούλας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, Βασιλική Τσιαπώκη.

Προηγούμενο άρθρο Αγωνιστική παρέμβαση σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δήμου Καρδίτσας